SNF Nostos 2021 | εκδηλώσεις του ΙΣΝ 23-27 Ιουνίου 2021

SNF Nostos, όπως επιστροφή. Σε τόπους γνώριμους, δικούς μας ανθρώπους, στιγμές ευχάριστες και συνθήκες οικείες. 

Το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) μοιράζεται την ίδια επιθυμία, την ίδια νοσταλγία με κάθε άνθρωπο σε όλο τον πλανήτη. Και την μετατρέπει σε προσμονή και ελπίδα.

Μέσα σε αυτόν τον δύσκολο χειμώνα, ταξιδεύουμε μπροστά ώστε να επιστρέψουμε σε ένα ελεύθερο και δημιουργικό καλοκαίρι.

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με βεβαιότητα για το μέλλον. Γνωρίζουμε πως υπάρχει ακόμα μακρύς και δύσκολος δρόμος να διανύσουμε, λόγω της πανδημίας. Αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι. Συγκεντρώνοντας όλες μας τις δυνάμεις, την ενέργεια και τα διαθέσιμα μέσα και προγραμματίζοντας, για το επόμενο καλοκαίρι, το SΝF Nostos, όπως το διοργανώνουμε κάθε χρόνο από το 2015, αλλά, κυρίως, όπως το έχουμε αγαπήσει: σε πλήρη μορφή, σε όλους τους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Πρόθεσή μας είναι να ζήσουμε ένα SNF Nostos με τη φυσική παρουσία όλων αλλά είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές στον τρόπο διεξαγωγής αν οι συνθήκες δεν επιτρέψουν να βρεθούμε όλοι, από κοντά.
Από τις 23 έως τις 27 Ιουνίου 2021, σχεδιάζουμε πέντε μοναδικές μέρες γεμάτες συναυλίες, παραστάσεις, εικαστικές εγκαταστάσεις από Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, προγράμματα για παιδιά και οικογένειες, και φυσικά τις εκδηλώσεις ορόσημα του SNF Nostos: το SNF Nostos Conference, με θέμα «Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη», το SNF Nostos Run, και τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ του ΙΣΝ. 

Η εποχή της πανδημίας έδωσε ακόμα μεγαλύτερο χώρο στις τεχνολογικές εξελίξεις και ανέδειξε την ιδιαιτερότητα αλλά και σημασία της σχέσης ανθρωπότητας και  τεχνητής νοημοσύνης. Μέσα από σχετικές εκδηλώσεις και κυρίως από την πραγματοποίηση του SNF Nostos Conference  θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τι συμβαίνει γύρω μας, τις νέες επιλογές που προκύπτουν μπροστά μας, αλλά και πώς Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη αλληλοεπιδρούν, επηρεάζουν και εξελίσσουν βασικές πτυχές της ζωής μας όπως εργασία, παιδεία, δικαιοσύνη, ιστορία, ακόμα και γνώση ή σοφία. 

Οι δύσκολες συγκυρίες αυτής της χρονιάς, οι εμπειρίες που κερδίσαμε αλλά και η Retro Future, διαδικτυακή έκδοση του προηγούμενου Festival ωρίμασαν τις συνθήκες για να εφεύρουμε, και πάλι, την ταυτότητά μας. Έτσι λοιπόν, κρατάμε τις έννοιες και τις αξίες που μας διαμορφώνουν και συστηνόμαστε,  εκ νέου, ως SNF Nostos (μέχρι τώρα γνωστό ως Summer Nostos Festival), προτείνοντας μια ανανεωμένη, δυνατή, συμπυκνωμένη εμπειρία συνεύρεσης, διασκέδασης, διαλόγου, πολιτισμού.

Ευχόμαστε κάθε μέρα να φέρνει και πιο αισιόδοξα νέα, και ανυπομονούμε να μπορέσουμε να σας συναντήσουμε και πάλι όλους από κοντά.

Διαβάστε Επίσης...

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μονή Δαφνίου
Μετατροπή του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας σε Διαχρονικό Μουσείο, δωρεά στο ΥΠΠΟ από το «Ίδρυμα Πα...
Νέα σελίδα για τον κινηματογράφο «Σινέ Ελευσίς».
Ένα μαγικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό φωτίζει την Ελευσίνα!
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο «Γραφείο Σεφέρη» στο Λονδίνο
Επεμβάσεις προστασίας και ανάδειξης του Πεισιστράτειου Τείχους στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας
Castellucci Μυστήριο 11 MA, Μια καθηλωτική, βιωματική παράσταση, γεμάτη συμβολισμούς και αρχέγονα μυ...
Απάντηση, σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Χρήστου Δήμα
Tο Φεστιβάλ Αισχύλεια 2023 ξεκινά την Κυριακή 27 Αυγούστου
«Ελευσίνα mon amour» έως 30/9 
Στην ιδιοκτησία του Δήμου Ελευσίνας θα περάσει ο ιστορικός «Κρόνος».
ΥΠΠΟ: Η ελληνική χειροτεχνία πολύτιμο στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς και δυναμικός τομέας περιφερ...

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password