Απάντηση, σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Χρήστου Δήμα

Με το παρόν Δελτίο Τύπου, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα πραγματικά γεγονότα αναφορικά με όσα περιγράφονται στην με ημερομηνία 31 Αυγούστου 2023 ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του κου Χρήστου Δήμα. Ο κος Δήμας κάνει αναφορά σε μία σειρά από αναληθή γεγονότα, σχετικά με τη λειτουργία της Εταιρείας 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης, θίγοντας με τις ανυπόστατες αναφορές του την Εταιρεία και τα στελέχη της, τον Δήμαρχο Ελευσίνας, κο Αργύριο Οικονόμου, τη Διευθύνουσα Σύμβουλο, κα Νανά Σπυροπούλου και τον Γενικό Καλλιτεχνικό Διευθυντή, κο Μιχαήλ Μαρμαρινό. 

Συγκεκριμένα, πράγματι, όπως αναφέρεται, στις 15-7-2023, με πρωτοβουλία του Δημάρχου και πρόσκληση του Γενικού Καλλιτεχνικού Διευθυντή, ο κος Δήμας προσεκλήθη στο γραφείο του Δημάρχου, προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα συνεργασίας, στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγράμματος της 2023 Ελευσίς. Η συνάντηση, όμως, αντίθετα με τις λανθασμένες εντυπώσεις που υπονοεί η ως άνω ανάρτηση, πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, με προοπτική σχετικής συμφωνίας μετά από υποβολή περιγραφής που θα συγκεκριμενοποιεί το προτεινόμενο καλλιτεχνικό έργο και το προεκτιμώμενο κόστος.

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης διευκρινίζει ότι έχει σταθερή προτεραιότητά της την υλοποίηση δράσεων από καλλιτέχνες, πολιτιστικές ομάδες, εταιρείες παραγωγής και πλείστους άλλους φορείς της τοπικής κοινότητας. Βασικό στόχο της 2023 Ελευσίς αποτελούν τόσο η προβολή όσο και  η προώθηση του καλλιτεχνικού, ερευνητικού και εκπαιδευτικού έργου της τοπικής κοινότητας και ως εκ τούτου η μέγιστη δυνατή προβολή της ιστορικής πόλης της Ελευσίνας.

Σχετικά με την αναφορά του κου Δήμα περί αμφίβολων διαδικασιών διευκρινίζεται ότι η 2023 Ελευσίς ΠΠΕ, ως Δημοτική Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Ιδιωτικού Δικαίου, διέπεται από συγκεκριμένη και αυστηρή νομοθεσία για τη λειτουργία των Εταιρειών τέτοιας νομικής φύσης και ακολουθεί πιστά τις απαιτούμενες -συχνά χρονοβόρες διαδικασίες-, όπως ορίζει η ελληνική νομοθεσία. Επιπλέον, η Εταιρεία ελέγχεται από ορκωτούς και εσωτερικούς ελεγκτές, το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ). Κατά συνέπεια, υπάρχουν νομικές και διοικητικές διαδικασίες τις οποίες η 2023 Ελευσίς σε κάθε περίπτωση εφαρμόζει.

Βάσει των ανωτέρω, θεωρούμε ότι οι αναφορές της ανάρτησης του κου Δήμα είναι έωλες, προσβλητικές και συκοφαντικές και τον καλούμε να άρει τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Η Διοίκηση της 2023 Ελευσίς

Διαβάστε Επίσης...

Castellucci Μυστήριο 11 MA, Μια καθηλωτική, βιωματική παράσταση, γεμάτη συμβολισμούς και αρχέγονα μυ...
Tο Φεστιβάλ Αισχύλεια 2023 ξεκινά την Κυριακή 27 Αυγούστου
«Ελευσίνα mon amour» έως 30/9 
Στην ιδιοκτησία του Δήμου Ελευσίνας θα περάσει ο ιστορικός «Κρόνος».
ΥΠΠΟ: Η ελληνική χειροτεχνία πολύτιμο στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς και δυναμικός τομέας περιφερ...
«Παραδειγματικά Έργα Αναπλάσεων Οδών στους Πόλους της Πολιτιστικής Διαδρομής “Τριλογία της Αττικής” ...
Από σήμερα οι αιτήσεις για voucher από τη ΔΥΠΑ για αγορά βιβλίων
Το «Ξηρόμερο/Dryland» είναι η καλλιτεχνική πρόταση που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Biennale Arte...
Λ. Μενδώνη: Δεν υπάρχει πολιτισμός για τον πολιτισμό, αλλά για τον πολίτη την κοινότητα και την πόλη
Έως 30/9/2023 η ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ελευσίνα mon amour».
Στο ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος», η έκθεση ΕΛΕVΣΙΣ άφιξη του Αξιοσημείωτου”.
Σε αρχαιολογικούς χώρους, προληπτικά μέτρα προστασίας, εν όψει καύσωνα.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password