Νέα σελίδα για τον κινηματογράφο «Σινέ Ελευσίς».

Ο παλιός κινηματογράφος «Ελευσίς», άρρηκτα συνδεδεμένος με την πολιτιστική ζωή της Ελευσίνας, απέκτησε και πάλι ζωή.

Το ιστορικό «Σινέ Ελευσίς», που πρωτολειτούργησε το 1963 και μεσουράνησε τις δεκαετίες του ‘60 και του ’70, παρέμενε για χρόνια κλειστό και παρατημένο, όμως ο δήμος Ελευσίνας προχώρησε το 2022 στην αγορά του (συνολική επιφάνεια οικοπέδου 1.015,16 τ.μ.), με στόχο την αναγέννησή του.

Σήμερα το έργο παραδόθηκε ολοκληρωμένο και τελέστηκαν τα εγκαίνια, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, η οποία έκοψε και την κορδέλα. Η ανάπλαση του ιστορικού κτιρίου έγινε στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Ελευσίνα 2023, με χορηγία των Ελληνικών Πετρελαίων, θυγατρικής της Helleniq Energy.

Το «Σινέ Ελευσίς», 800 θέσεων, με σύγχρονες πλέον υποδομές, πλήρως εξοπλισμένο και προσβάσιμο σε όλους, αλλά και γεμάτο με τις αναμνήσεις των κατοίκων, θα αποτελεί από σήμερα έναν πολυχώρο πολιτισμού, τον πρώτο στην περιοχή, που θα φιλοξενεί μια σειρά πολιτιστικών δρώμενων. Μάλιστα, η Παιδική Χορωδία του δήμου Ελευσίνας ήταν αυτή που εγκαινίασε τη νέα εποχή.

Στην ομιλία της η κ. Μενδώνη στάθηκε ιδιαίτερα στις πρώτες ημέρες του σχεδιασμού για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα πριν από τρία χρόνια με τον τότε δήμαρχο Αργύρη Οικονόμου, στην προσπάθεια που έγινε στη συνέχεια για την ανάληψη και στη διαδρομή που ακολούθησαν, στο ζήτημα της δημιουργίας υποδομών μέσα στην πόλη και κατέληξε: «Σήμερα είναι η καλύτερη απόδειξη ότι τα καταφέραμε όλοι μαζί».

Ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων Κωνσταντίνος Πανάς, παρέδωσε το κλειδί της εγκατάστασης στον δήμαρχο Νίκος Βιλλιώτη, ο οποίος δήλωσε συγκινημένος, για έναν χώρο που ξυπνάει αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια. «Έχει συνδεθεί αυτός ο χώρος με τον πολιτισμό εκείνης της εποχής και σήμερα συνδέεται με το παρόν και το μέλλον του πολιτισμού της περιοχής μας», είπε συγκεκριμένα.

Τη συγκίνησή της εξέφρασε και η διευθύνουσα σύμβουλος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνα 2023, Νανά Σπυροπούλου, ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής Μιχαήλ Μαρμαρινός ευχαρίστησε την κ. Μενδώνη και ευχήθηκε «τα Ελληνική Πετρέλαια να σταθούν δίπλα, εκτός από την υλική υποδομή που παραδίδει, και στην άυλη υποδομή».

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση, η οποία συνεχίστηκε αμέσως μετά με μια μικρή συναυλία στην πλατεία έξω από το «Σινέ Ελευσίς».

Διαβάστε Επίσης...

Ασπρόπυργος-Κυριάκος Μητσοτάκης: Δίνουμε προοπτική, καλές και καλοπληρωμένες δουλειές στα νέα παιδιά...
Χαμηλότερες οι χρεώσεις στα τιμολόγια ρεύματος από τους προμηθευτές για το Μάρτιο
Αύριο, Σάββατο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Ασπρόπυργο
Θ. Σκυλακάκης: Αντισταθμιστικά οφέλη για την αλιεία σε περιπτώσεις όπως η εγκατάσταση ανεμογεννητριώ...
Ελευσίνα- Λ.Αυγενάκης: Με διάλογο συνδιαμορφώνουμε την εθνική στρατηγική αλιείας και υδατοκαλλιέργει...
Ελευσίνα: Ξεκινά, σήμερα το Διήμερο Συνέδριο του ΥπΑΑΤ: Γαλάζιοι Ορίζοντες» στην ελληνική αλιεία, στ...
ΟΝΕΧ: Πρώτη φορά πλοία από την Αλγερία εντάσσονται σε ελληνικό ναυπηγείο
Μετατροπή του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας σε Διαχρονικό Μουσείο, δωρεά στο ΥΠΠΟ από το «Ίδρυμα Πα...
ΥΠΕΝ: Συμπληρωματικά μέτρα για τη μείωση των τιμών αγροτικού ρεύματος των αγροτών
Η ΕΕ ενέκρινε επίσημα κανονισμό που παρέχει μερική εξαίρεση στους Ευρωπαίους αγρότες από τον κανόνα ...
Πρωθυπουργός: Φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για 2+8 χρόνια και προκαταβολή του ΕΦΚ, 40 εκατ...
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  στη συνάντηση με τους αγρότες: Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password