Στην ιδιοκτησία του Δήμου Ελευσίνας θα περάσει ο ιστορικός «Κρόνος».

Νέα επιχορήγηση 4,5 εκατομμυρίων ευρώ διεκδίκησε και έλαβε η Δημοτική Αρχή από το ΥΠ.ΕΣ.

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου και κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, ο Δήμος Ελευσίνας επιχορηγείται με το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται για τροποποίηση της με αριθμό πρωτοκόλλου 2574/14-01-2020 απόφασης, με την οποία ο Δήμος Ελευσίνας επιχορηγήθηκε για πρώτη φορά με το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ για αγορές – απαλλοτριώσεις ακινήτων και αναπλάσεις.

Τόσο την πρώτη φάση της επιχορήγησης, αυτής των 20.000.000 ευρώ όσο και τη δεύτερη φάση, αυτής των 4.500.000 ευρώ, μέσω του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης των Δήμων, την είχε αιτηθεί η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να προβεί σε αγορές ακινήτων και έργα ζωτικής σημασίας για την Ελευσίνα και τη Μαγούλα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μέσω του ποσού των 20.000.000 ευρώ, αγοράστηκαν ακίνητα όπως η Διέλευση, η Οικία Μορφοπούλου, το πρώην κτήριο του ΙΚΑ, το ΙΡΙΣ, το Σίνε-Ελευσίς, χώροι για δημιουργία parking, ενώ μέσω του ανωτέρω ποσού αναμένεται να ολοκληρωθεί και η αγορά της Όασης.

Παράλληλα, μέσω του ανωτέρω ποσού προχωρά και η ανάπλαση του πάρκου της Μαγούλας, καθώς και η ανάπλαση που αφορά στο τετράγωνο Ωκεανίδων-Ιερά Οδός-Παγκάλου-Κανελλοπούλου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με τη νέα επιχορήγηση, αυτή των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, την ανάγκη της οποίας είχε επικοινωνήσει ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου τόσο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο αναμένεται να αγοραστεί το ιστορικό εργοστάσιο του Κρόνου, το οποίο χρήζει και άμεσης αποκατάστασης, προκειμένου, όχι μόνο να παραμείνει αλώβητο αλλά και να γίνει λειτουργικό.

Πρόκειται για ένα υψηλής αρχιτεκτονικής κτήριο, μία διαχρονική διεκδίκηση των πολιτών της Ελευσίνας και η αγορά του, καθώς και η επακόλουθη αποκατάστασή του, θα σημάνουν μία νέα εποχή για την πόλη.

Ταυτόχρονα, μέσω του παραπάνω ποσού πρόκειται να δημιουργηθεί ένα νέο, σύγχρονο γήπεδο, τύπου «μπαλόνι» στην Ελευσίνα, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των αθλητικών μας συλλόγων και σωματείων.

Υπενθυμίζεται, πως ένα τέτοιου τύπου γήπεδο, πρόκειται να γίνει και στην περιοχή της Μαγούλας, μέσω της Περιφέρειας Αττικής, όπως είχε δεσμευτεί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος.


Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Η εκ νέου επιχορήγηση του Δήμου μας από το Υπουργείο Εσωτερικών, που φτάνει πλέον τα 24.500.000 ευρώ είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως μόνο όταν υπάρχει σχέδιο και προγραμματισμός, υπάρχουν και τα σωστά αποτελέσματα. Μέσα από αυτό το ποσό, που αξίζει να υπενθυμίσω πως είναι το μεγαλύτερο ποσό με το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί ποτέ ο Δήμος μας, προχωρήσαμε και προχωράμε σε εμβληματικές αγορές ακινήτων και αναπλάσεις, μία σπουδαία δηλαδή, κληρονομιά για την Ελευσίνα, τη Μαγούλα και τους ανθρώπους τους. Και το σημαντικότερο όλων είναι ότι δεν έχουμε δαπανήσει ούτε ένα ευρώ από τον δημοτικό προϋπολογισμό. Η αγορά του Κρόνου, είναι μια ιστορική στιγμή για την Ελευσίνα και ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των ανθρώπων της πόλης μας. Ταυτόχρονα, θα φτιάξουμε και ένα από τα πλέον σύγχρονα γήπεδα, τύπου «μπαλόνι» το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των αθλητικών μας συλλόγων. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο για την ανταπόκριση στο αίτημά μας για επιπλέον χρηματοδότηση του Δήμου μας. Φυσικά, να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Θανάση Μαυρογιαννη και τους συνεργάτες μου στην Τεχνική Υπηρεσία, για την προσπάθεια τους στη διαμόρφωση και προώθηση του αιτήματος
.

Οι διεκδικήσεις μας αποδίδουν και χαίρουν θετικής ανταπόκρισης από τους αρμόδιους και αυτό είναι κάτι που όχι μόνο μας ικανοποιεί αλλά μας ενθαρρύνει για το «αύριο» της Ελευσίνας & της Μαγούλας. Γιατί Δήμος που διεκδικεί είναι Δήμος που κερδίζει. Και Δήμος που κερδίζει είναι Δήμος που αλλάζει. Και αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο μας «στοίχημα» για μία πόλη αλλιώς».

Διαβάστε Επίσης...

Συνάντηση του νέου Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά με τους δημάρχους της Δυτικής Αττικής και το...
LIVE-COP28-Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρά τις κλιματικές καταστροφές που υπέστη η χώρα μας, αναδύεται μια...
Για την αναβάθμιση από τον οίκο  Fitc-Κωστής Χατζηδάκης: Μεγάλη εθνική επιτυχία!
Αναβάθμισε ο οίκος Fitch το ελληνικό αξιόχρεο στην επενδυτική βαθμίδα
COP28-Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Πόρος το τρίτο νησί που εντάσσεται στο πρόγραμμα GR-eco Islands
Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η συμμετοχή της Ελλάδας στην COP28
Πρωθυπουργός: Να γίνουμε ένα παγκόσμιο κέντρο όσον αφορά την ηθική και τον κώδικα δεοντολογίας Τεχνη...
Πρωθυπουργός: Καθιερώνουμε, για όποιον το επιθυμεί, εντός και εκτός Ελλάδας, την επιστολική ψήφο στι...
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο «Γραφείο Σεφέρη» στο Λονδίνο
e-ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: από τις 27 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2023
Οι βασικές διατάξεις του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Βουλή: Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικών επιτροπών σχετικά με τη σύμβαση «...

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password