Με τεράστια Με επιτυχία στέφθηκε η Έκθεση -Άνθρωποι στον Χρόνο

Με τεράστια επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ελευσίνας, αναφορικά με την εικαστική γλυπτική εγκατάσταση “Άνθρωποι στον χρόνο” της Ασπασίας Σταυροπούλου.

Η έκθεση που αρχικώς ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020, ξεκίνησε στο Π. Ελαιουργείο στις 30/9 και έτυχε μεγάλης αποδοχής από το τοπικό και όχι μόνο κοινό, με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και εγκωμιαστικές κριτικές αλλά και εξαιρετικά τιμητικές επισκέψεις.

Άνθρωποι από τον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων, της πολιτικής σκηνής αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου, μας τίμησαν ιδιαιτέρως με την παρουσία τους, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Πρωθυπουργού, κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού, κος Νικόλας Γιατρομανωλάκης, οι Βουλευτές κ.κ. Κώτσηρας, Λιάκος, Τσίπρας, ο πρώην Υπουργός κος Μπαλάφας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής κος Κοσμόπουλος, πλήθος Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου μας και φυσικά, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, κος Οικονόμου.

Από τον χώρο του πολιτισμού, περιηγήθηκαν στην έκθεση, η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας κα Γερουλάνου με τον καλλιτεχνικό Διευθυντή κο Μαρμαρινό, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δ. Αττικής, κα Μερκούρη, καθώς και η αρχαιολόγος κα Παπαγγελή, η Πρόεδρος του ΕΟΤ -την αιγίδα του οποίου εξασφάλισε η Κ.Ε.Δ.Ε. στο Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020- κα Γκερέκου, η Διευθύντρια του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, κα Καλδάρα με τον κο Αγγελόπουλο, η Πρόεδρος του Ομίλου της Unesco και Διακοβασίλη, οι σκηνοθέτες κα Οικονόμου και κος Κουτσαφτης, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΕ, κος Καμαρινάκης.

Το εντυπωσιακό ενδιαφέρον και η ανταπόκριση του κόσμου καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, μας ώθησε στην διπλή παράτασή της, προκειμένου να είναι επισκέψιμη σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό, υπό το πρίσμα πάντα της τήρησης όλων των προβλεπόμενων μέτρων και πρωτοκόλλων, όπως και ίσχυσε από την αρχή έως και το πέρας της διοργάνωσης.

Παρά την παράταση που δόθηκε, από σύσσωμη τη Διοίκηση της Κ.Ε.Δ.Ε. και τη Δημοτική Αρχή, τα νέα μέτρα για τη μη διασπορά του κορωνοϊού, συμπαρέσυραν – όπως ήταν φυσικό- και τη διοργάνωση, η οποία και ολοκληρώθηκε, τελικώς, στις 2/11.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση, στεκόμενη δίπλα στον πολιτισμό και τις τέχνες, στηρίζοντας και προβάλλοντας πρωτίστως τους τοπικούς καλλιτέχνες και παρά τη ματαίωση του προγραμματισμένου και πολυαναμενόμενου Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020, απέδειξε εμπράκτως πως αναζητά και βρίσκει τρόπους να προβάλλει και να επενδύσει στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας, με κύριο μέλημα την ικανοποίηση των Δημοτών, υπό ασφαλείς -πάντα- συνθήκες.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη.

Διαβάστε Επίσης...

Μετατροπή του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας σε Διαχρονικό Μουσείο, δωρεά στο ΥΠΠΟ από το «Ίδρυμα Πα...
Νέα σελίδα για τον κινηματογράφο «Σινέ Ελευσίς».
Ένα μαγικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό φωτίζει την Ελευσίνα!
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο «Γραφείο Σεφέρη» στο Λονδίνο
Επεμβάσεις προστασίας και ανάδειξης του Πεισιστράτειου Τείχους στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας
Castellucci Μυστήριο 11 MA, Μια καθηλωτική, βιωματική παράσταση, γεμάτη συμβολισμούς και αρχέγονα μυ...
Απάντηση, σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Χρήστου Δήμα
Tο Φεστιβάλ Αισχύλεια 2023 ξεκινά την Κυριακή 27 Αυγούστου
«Ελευσίνα mon amour» έως 30/9 
Στην ιδιοκτησία του Δήμου Ελευσίνας θα περάσει ο ιστορικός «Κρόνος».
ΥΠΠΟ: Η ελληνική χειροτεχνία πολύτιμο στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς και δυναμικός τομέας περιφερ...
«Παραδειγματικά Έργα Αναπλάσεων Οδών στους Πόλους της Πολιτιστικής Διαδρομής “Τριλογία της Αττικής” ...

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password