Με τεράστια Με επιτυχία στέφθηκε η Έκθεση -Άνθρωποι στον Χρόνο

Με τεράστια επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ελευσίνας, αναφορικά με την εικαστική γλυπτική εγκατάσταση “Άνθρωποι στον χρόνο” της Ασπασίας Σταυροπούλου.

Η έκθεση που αρχικώς ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020, ξεκίνησε στο Π. Ελαιουργείο στις 30/9 και έτυχε μεγάλης αποδοχής από το τοπικό και όχι μόνο κοινό, με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και εγκωμιαστικές κριτικές αλλά και εξαιρετικά τιμητικές επισκέψεις.

Άνθρωποι από τον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων, της πολιτικής σκηνής αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου, μας τίμησαν ιδιαιτέρως με την παρουσία τους, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Πρωθυπουργού, κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού, κος Νικόλας Γιατρομανωλάκης, οι Βουλευτές κ.κ. Κώτσηρας, Λιάκος, Τσίπρας, ο πρώην Υπουργός κος Μπαλάφας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής κος Κοσμόπουλος, πλήθος Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου μας και φυσικά, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, κος Οικονόμου.

Από τον χώρο του πολιτισμού, περιηγήθηκαν στην έκθεση, η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας κα Γερουλάνου με τον καλλιτεχνικό Διευθυντή κο Μαρμαρινό, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δ. Αττικής, κα Μερκούρη, καθώς και η αρχαιολόγος κα Παπαγγελή, η Πρόεδρος του ΕΟΤ -την αιγίδα του οποίου εξασφάλισε η Κ.Ε.Δ.Ε. στο Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020- κα Γκερέκου, η Διευθύντρια του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, κα Καλδάρα με τον κο Αγγελόπουλο, η Πρόεδρος του Ομίλου της Unesco και Διακοβασίλη, οι σκηνοθέτες κα Οικονόμου και κος Κουτσαφτης, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΕ, κος Καμαρινάκης.

Το εντυπωσιακό ενδιαφέρον και η ανταπόκριση του κόσμου καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, μας ώθησε στην διπλή παράτασή της, προκειμένου να είναι επισκέψιμη σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό, υπό το πρίσμα πάντα της τήρησης όλων των προβλεπόμενων μέτρων και πρωτοκόλλων, όπως και ίσχυσε από την αρχή έως και το πέρας της διοργάνωσης.

Παρά την παράταση που δόθηκε, από σύσσωμη τη Διοίκηση της Κ.Ε.Δ.Ε. και τη Δημοτική Αρχή, τα νέα μέτρα για τη μη διασπορά του κορωνοϊού, συμπαρέσυραν – όπως ήταν φυσικό- και τη διοργάνωση, η οποία και ολοκληρώθηκε, τελικώς, στις 2/11.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση, στεκόμενη δίπλα στον πολιτισμό και τις τέχνες, στηρίζοντας και προβάλλοντας πρωτίστως τους τοπικούς καλλιτέχνες και παρά τη ματαίωση του προγραμματισμένου και πολυαναμενόμενου Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020, απέδειξε εμπράκτως πως αναζητά και βρίσκει τρόπους να προβάλλει και να επενδύσει στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας, με κύριο μέλημα την ικανοποίηση των Δημοτών, υπό ασφαλείς -πάντα- συνθήκες.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη.

Διαβάστε Επίσης...

Ελευσίνα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο της τελετής έναρξ...
Μαργαρίτης Σχοινάς: Από τα Ελευσίνια Μυστήρια του χθες στο πράσινο και ψηφιακό αύριο-Καλή επιτυχία Ε...
Η ΠτΔ, στην τελετή έναρξης -2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023 – Η φαντασμαγορική τελετή έναρξης
Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023: Ξεκίνησε η Πομπή των Ημεροδρόμων
Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023:-Παρουσία ΠτΔ και του Μαργαρίτη Σχοινά, η τελετή έναρξης
Η ΠτΔ, σήμερα στην τελετή έναρξης «2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Θερμή υποδοχή στο Λούβρο για τη νέα ταινία του Φίλιππου Κουτσαφτή
Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023 Τα εγκαίνια της 4ης Φεβρουαρίου και το αναπτυξιακό στοίχημα
Η τελετή παράδοσης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2023
Ο ιστορικός κινηματογράφος Ελευσίς «επιστρέφει» και πάλι στους Δημότες
Ελευσίνα: «Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα» του Κωστή Βελώνη

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password