Νίκος Χαρδαλιάς: Θα εξασφαλίσουμε όρους ασφάλειας για τους πολίτες της Αττικής

«Ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε όρους ασφάλειας για τους πολίτες στο Λεκανοπέδιο Αττικής», τόνισε σε συνέντευξή του στην «ΕΡΤ» και τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.  

«Οι ρυθμοί της κλιματικής κρίσης», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς «είναι πιο γρήγοροι από το δικό μας βηματισμό και πρέπει να τρέξουμε. Έχουμε τον ν. 4662/21 που δίνει τη δυνατότητα στις Περιφέρειες ή τους Δήμους ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου, να κηρύξουν περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να γίνουν όσα χρειάζονται, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Έχουμε τα εργαλεία, έχουμε τα μέσα για να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς μεμψιμοιρίες.

Αυτό που χρειάζεται είναι να πάμε με πιο γρήγορους ρυθμούς. Με την εμπειρία στη διαχείριση εξαιρετικά δύσκολων κρίσεων, ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε όρους ασφάλειας για τους πολίτες της Αττικής. Τι πρέπει να καθαρίσουμε, τι αντιπυρικές ζώνες να ανοίξουμε, τι χρηματοδοτικά εργαλεία να διεκδικήσουμε, αλλά και τι νομικά εργαλεία να εξασφαλίσουμε. Σε μία διαχείριση κρίσης ο καθένας πρέπει να κάνει συγκεκριμένα πράγματα. Χρειάζεται ένας να έχει τη συνολική ευθύνη τού τι πρέπει να γίνει».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής σημείωσε ότι βασική προτεραιότητά του είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων  της καθημερινότητας και επανέλαβε ότι δέσμευσή του είναι ότι μέσα σε τρία χρόνια θα δοθεί λύση στο θέμα των σκουπιδιών. «Ο κόσμος», ανέφερε, «βαρέθηκε να ακούει αναλύσεις, θέλει  αποτελέσματα. Προτεραιότητά μας θα είναι το ζήτημα των σκουπιδιών και των μεγάλων έργων που θα αναβαθμίσουν την Αττική και θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Έχω δεσμευτεί ότι το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών θα έχει λυθεί μέσα στα τρία πρώτα χρόνια της θητείας μας. Θα υπάρξει  ένα συνολικό και συνεκτικό σχέδιο, με σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης.

Υπάρχουν ευρωπαϊκές και παγκόσμιες πρακτικές τις οποίες κακώς δεν τις έχουμε εξηγήσει στον κόσμο. Πρέπει να δώσουμε βάση στην ανακύκλωση, στην κυκλική οικονομία, να βοηθήσουμε τους Δήμους να συμμετέχουν ως σημαντικό γρανάζι στην προσπάθεια αυτή. Πάντα με όρους συνεργασίας και συνεννόησης και πάνω από όλα, συζητώντας με τις τοπικές κοινωνίες και συμφωνώντας για το τι πρέπει να γίνει», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε Επίσης...

Νίκος Χαρδαλιάς: Θα είμαι εκεί δίπλα στους πολίτες, να βλέπω από κοντά τα προβλήμα
Πρωθυπουργός: Καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους κρίσιμους τομείς όλων των δημοσίων πολιτικών
Σήμερα, θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό, το Υπουργικό Συμβούλιο
Market pass 2: Συνεχίζονται οι αιτήσεις στο vouchers.gov.gr είτε μέσω των ΚΕΠ
Νίκος Χαρδαλιάς: Είναι ευθύνη μας οι κρίσιμες υποδομές μας να γίνουν “φρούρια”.
New York Times: Η Ελλάδα ανθεί έπειτα από μία δεκαετία
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν ρόλους «κλειδιά».
Συνεδριάζει αύριο στις 12 το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού
Η Όαση στον Δήμο Ελευσίνας -Ο χώρος θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο πολυθεματικό πάρκο της πόλης
Παύλος Μαρινάκης: Προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών και των υποδομών
Tηλεφωνική επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη - Στέφανου Κασσελάκη
Βουλή: Συνάντηση, του Στέφανου Κασσελάκη, με τον Αλέξη Τσίπρα.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password