Νίκος Χαρδαλιάς: Θα είμαι εκεί δίπλα στους πολίτες, να βλέπω από κοντά τα προβλήμα

 

«Για μένα, κάθε μέρα στην Περιφέρεια Αττικής θα είναι και ένα μικρό στοίχημα για τις γειτονιές μας. Θα είμαι εκεί δίπλα στους πολίτες, να βλέπω από κοντά τα προβλήματα και μαζί να προωθούμε τις αναγκαίες λύσεις», τονίζει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «iefimerida gr». Και προσθέτει: «Θα σκύψουμε στα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων  της Αττικής με την επιδίωξή μας να κάνουμε καλύτερη την ποιότητα της ζωής τους. Είμαι άνθρωπος του πεδίου και όχι του γραφείου και θα βρίσκομαι διαρκώς κοντά στον κόσμο».

«Προτεραιότητά μας», υπογραμμίζει ο κ. Χαρδαλιάς «είναι η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων και η ενίσχυση της ασφάλειας του πολίτη απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα, τη μεσαία εγκληματικότητα, αλλά και τους υγειονομικούς κινδύνους, όπως αυτός που ελλοχεύει από το σοβαρό πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών. Δέσμευσή μας είναι να δρομολογήσουμε μέσα στα τρία πρώτα χρόνια της θητείας μας όλα όσα απαιτούνται για την οριστική επίλυσή του και να βάλουμε τέλος στην ταφή των σκουπιδιών».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει ακόμη την έμφαση που δίνει στο κυκλοφοριακό, «καθώς προκαλεί ταλαιπωρία, καθυστερήσεις και εκνευρισμό», στην «έλλειψη χώρων στάθμευσης και την οδική ανασφάλεια», καθώς και σε δράσεις για μια Αττική πιο κοινωνική. «Δεσμευόμαστε», σημειώνει «να συνεχίσουμε και να βελτιώσουμε τη λειτουργία των κοινωνικών δομών της Περιφέρειας, να αναπτύξουμε δράσεις για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ και να ξεκινήσουμε παρεμβάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας της Αττικής και την άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ με νέα ασθενοφόρα και κινητές μονάδες. Θα προχωρήσουμε ακόμη στη δημιουργία νέων και την αναβάθμιση των σημερινών σχολικών υποδομών».

Αναφερόμενος στην θωράκιση της Αττικής απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα ο κ. Χαρδαλιάς τονίζει: «Από την πρώτη στιγμή που θα αναλάβουμε τα καθήκοντά μας, εφόσον μας εμπιστευτούν οι συμπολίτες μας, θα ριχτούμε στη μάχη  της αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας. Θα επιμείνουμε στον καθαρισμό ρεμάτων  στην προώθηση αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και στο σχεδιασμό νέων. Παράλληλα, θα προχωρήσουμε στη συντήρηση οδικών δικτύων και τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών. Σχεδιάζουμε ακόμα την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για την Περιφέρεια και τους Δήμους της, αξιοποιώντας πόρους του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» και του Ταμείου Ανάκαμψης. Θέλουμε να κάνουμε την Περιφέρεια Αττικής πρωταγωνίστρια στην εθνική προσπάθεια αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας, θέτοντας σε λειτουργία πλήρως εξοπλισμένο και επαρκώς στελεχωμένο Περιφερειακό Κέντρο που θα θέσει σε εφαρμογή ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας».

Διαβάστε Επίσης...

Συνάντηση του νέου Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά με τους δημάρχους της Δυτικής Αττικής και το...
LIVE-COP28-Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρά τις κλιματικές καταστροφές που υπέστη η χώρα μας, αναδύεται μια...
Για την αναβάθμιση από τον οίκο  Fitc-Κωστής Χατζηδάκης: Μεγάλη εθνική επιτυχία!
Αναβάθμισε ο οίκος Fitch το ελληνικό αξιόχρεο στην επενδυτική βαθμίδα
COP28-Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Πόρος το τρίτο νησί που εντάσσεται στο πρόγραμμα GR-eco Islands
Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η συμμετοχή της Ελλάδας στην COP28
Πρωθυπουργός: Να γίνουμε ένα παγκόσμιο κέντρο όσον αφορά την ηθική και τον κώδικα δεοντολογίας Τεχνη...
Πρωθυπουργός: Καθιερώνουμε, για όποιον το επιθυμεί, εντός και εκτός Ελλάδας, την επιστολική ψήφο στι...
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο «Γραφείο Σεφέρη» στο Λονδίνο
e-ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: από τις 27 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2023
Οι βασικές διατάξεις του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Βουλή: Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικών επιτροπών σχετικά με τη σύμβαση «...

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password