Κωστής Χατζηδάκης:Νέα εποχή, για την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογοναθράκων

Τον Ρίκαρντ Σκούφια και τον Αριστοφάνη Στεφάτο προτείνει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογοναθράκων (ΕΔΕΥ), αντίστοιχα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας.

Ο Ελληνο-σουηδός Ρίκαρντ Σκούφιας έχει μεγάλη εμπειρία στον κλάδο τόσο του πετρελαίου, όσο και του φυσικού αερίου, έχοντας περάσει από διάφορες θέσεις ευθύνης στη ΒP (την περίοδο 1998-2008), αλλά και ως επικεφαλής του έργου ανάπτυξης του αγωγού ΤΑP στην Ελλάδα (Country Manager) την περίοδο 2011-2017. Ο κ. Σκούφιας είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Ευρωπαϊκού Δικαίου από το Κολλέγιο της Ευρώπης και μιλά εννέα γλώσσες.

Ο κ. Αριστοφάνης Στεφάτος έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος από το 2006 στη Νορβηγία, σε ιδιωτικές εταιρείες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων. Την τελευταία τετραετία είναι γενικός διευθυντής Επιχειρήσεων στη M. Vest Energy AS, ενώ προηγουμένως ήταν διευθυντής Διαχείρισης Οικοπέδων και Τεχνολογίας στην Atlantic Petroleum Norge. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Γεωλογίας από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ έχει εξειδικευθεί επίσης και στην Περιβαλλοντική Ωκεανογραφία.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνει πως οι προτάσεις των συγκεκριμένων προσώπων «σηματοδοτούν τη νέα σελίδα της εταιρείας, που έχει πλέον διευρυμένο αντικείμενο, μετά και την απορρόφηση της ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων, του βραχίονα της “παλιάς” ΔΕΠΑ, που έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη των μεγάλων διακρατικών έργων  αγωγών φυσικού αερίου, όπως ο ελληνο-βουλγαρικός αγωγός IGB και ο East Med. Επιλέξαμε δύο νέους, Έλληνες του εξωτερικού, με “βαριά” βιογραφικά, διοικητική εμπειρία σε υψηλόβαθμες θέσεις και εξειδίκευση στα δυο αντικείμενα της ΕΔΕΥ. Και οι δύο ανταποκρίθηκαν θετικά στη πρόσκλησή μας και επιστρέφουν στην Ελλάδα για να βοηθήσουν την ΕΔΕΥ να περάσει στη νέα εποχή».

Διαβάστε Επίσης...

Ελευσίνα- Λ.Αυγενάκης: Με διάλογο συνδιαμορφώνουμε την εθνική στρατηγική αλιείας και υδατοκαλλιέργει...
Ελευσίνα: Ξεκινά, σήμερα το Διήμερο Συνέδριο του ΥπΑΑΤ: Γαλάζιοι Ορίζοντες» στην ελληνική αλιεία, στ...
ΟΝΕΧ: Πρώτη φορά πλοία από την Αλγερία εντάσσονται σε ελληνικό ναυπηγείο
Η αγορά σε εορταστικούς ρυθμούς-Εμπορικά και σούπερ μάρκετ ανοιχτά από τις 11:00 έως τις 18:00
Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μνημόνιο συνεργασίας, ύψους 1 δισ. €, Attica Group-ΟΝΕΧ
Πρωθυπουργός: Να γίνουμε ένα παγκόσμιο κέντρο όσον αφορά την ηθική και τον κώδικα δεοντολογίας Τεχνη...
Συμφωνία της ΕΤΕπ με τον ΔΕΔΔΗΕ για το έργο των "έξυπνων" μετρητών
Υπεγράφη η συμφωνία χρηματοδότησης ανάμεσα στη DFC και τον Όμιλο ONEX, για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.
Τη Δευτέρα, θα υπογραφεί στην Ελευσίνα η συμφωνία μεταξύ της ΟΝΕΧ και της DFC, για τη χρηματοδότηση ...
Το λιμάνι Ελευσίνας, επισκέφθηκαν εκπρόσωποι 12 μεγάλων γερμανικών εταιρειών
Ο Κώστας Σκρέκας και ο Τζορτζ Τσούνης, επισκέφθηκαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.
Τρίτη 7 Νοεμβρίου, Πρωτοβουλία «FutuReady» της Παπαστράτος για τη νέα γενιά

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password