ΒΕΠ: Εκδήλωση για τον 1o Διαγωνισμό ΕΠΑΛ – ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ


Με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε  στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η εκδήλωση βράβευσης του Πρώτου Μαθητικού Διαγωνισμού, που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, για νεοφυείς και καινοτόμες ιδέες στην πράσινη, αειφόρο και βιώσιμη αναπτυξιακή επιχειρηματικότητα, για τον «1o Διαγωνισμό ΕΠΑΛ – ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος Κώτσηρας, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου.

Πέντε ΕΠΑΛ της Επιμελητηριακής Περιφέρειας, του Bιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, διαγωνίστηκαν και βραβεύτηκαν στον «1o Διαγωνισμό ΕΠΑΛ – ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ», για τις καινοτόμες ιδέες τους στην πράσινη καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

Τα ΕΠΑΛ που βραβεύτηκαν:

Θεματική Ενότητα : Περιβάλλον

1ο βραβείο : 3ο  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ)

2ο βραβείο : ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Θεματική ενότητα : Έξυπνη Βιώσιμη Πόλη

1ο βραβείο : Στο 3ο  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ)

2ο βραβεία 4ο ΕΠΑΛ Πειραιά ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ “ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ”

Θεματική ενότητα: Καινοτόμα προϊόντα

1ο βραβείο : 1ο ΕΠΑΛ Μεγάρων

2ο βραβείο : ΕΠΑΛ Κορυδαλλού

Τα Βραβεία  απένειμαν, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.Χρίστος Δήμας, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, από το Ίδρυμα Ευγενίδου ο κ. Ιωάννης Γκόλιας, Επιστημονικός Υπεύθυνος.

Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Τρύφων Αλεξιάδης, η  Εντεταλμένη περιφερειακή  σύμβουλος  Εθελοντισμού Αττικής κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Δήμητρα Νάνου, η Βουλευτής Δράμας  ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κ. Χαρά Κεφαλίδου, ο Πρόεδρος της WIMA κ. Ηλίας Χατζηεφραιμίδης.

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό, Επιμελητήριο, εκπροσώπησαν η κ. Κατερίνα Παναγιωτου, η κ. Μαριάννα Καφραμάνη και ο κ. Νικόλαος Κάκκωσης.

Επίσης παραβρέθηκαν και απένειμαν  βραβεία τα μέλη του Δ.Σ. του ΒΕΠ, κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος  Α’ Αντιπρόεδρος ΒΕΠ, κ. Δήμητρα Νάστου Β’ Αντιπρόεδρος ΒΕΠ, κ. Γεώργιος Παπαθανασίου Οικονομικός Επόπτης, κ. Δημήτριος Φανουργάκης Υπεύθυνος ΓΕΜΗ-ΒΕΠ, και οι κ. Γεώργιος Λυγερός,

κ. Δημήτριος Μουστάκας, κ. Ελένη Μπρέγιαννη, κ. Αντιγόνη Λιόση, κ. Δημήτρης Σαμιωτάκης.

Τον συντονισμό της διαγωνιστικής διαδικασίας και της  εκδήλωσης είχαν ο Διευθυντής του ΒΕΠ, κ. Μιχάλης Γιάγκας και η Ειδική συνεργάτης του ΒΕΠ, κ. Ευδοκία Μαυρομμάτη.

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, απευθυνόμενος  στους μαθητές είπε  ότι: «μεγαλύτερη σημασία από το βραβείο έχει η κοινή προσπάθεια, η δημιουργικότητα και η έμπνευση για ακόμη περισσότερες καινοτόμες ιδέες».

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ, μνημόνευσε τα λόγια του αείμνηστου Προέδρου του ΒΕΠ Ανδριανού Μιχάλαρου, ότι: «η τεχνική εκπαίδευση είναι επιλογή και όχι λύση ανάγκης»

Η τεχνική εκπαίδευση μπορεί και πρέπει να γίνει το «κλειδί», για ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους μας, με μεγάλα οφέλη για τους ίδιους, τις επιχειρήσεις και την Ελληνική οικονομία, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΒΕΠ.

Σήμερα  από το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, οι μαθητές έστειλαν  ένα ζωντανό, δυνατό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον στην εκπαίδευση.

Θερμά συγχαρητήρια σε μαθητές, καθηγητές και στους Μέντορες για τη σημαντική βοήθεια τους, τόνισε κλείνοντας, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ».

Διαβάστε Επίσης...

Βουλή: Εγκρίθηκε από την ολομέλεια το νομοσχέδιο για το νέο αδειοδοτικό πλαίσιο των ΑΠΕ
Απόλυτη η στήριξη του ΕΒΕΠ στο Νομοσχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας
Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας: Ανάγκη η επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης – Μόνο μια Γη
Γιώργος Παπαμανώλης- Ντόζας: «Ελλάδα 2.0» Η μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία της χώρας
ΕΛΠΕ: Ανθρώπινο δυναμικό για τις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις, στον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα
ΕΛΠΕ: Σε τελικό στάδιο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για χορήγηση υποτροφιών μεταπτυχιακών σπουδών
Απαιτούνται παρεμβάσεις για μειωμένες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος- ενέργειας
ΕΛΠΕ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επανεκκίνησης του διυλιστηρίου Ελευσίνας
Κοζάνη- Πρωθυπουργός: Το έργο αυτό συμβολίζει την πράσινη μετάβαση εντός αλλά και εκτός συνόρων
Κοζάνη-Πρωθυπουργός: Το έργο αυτό συμβολίζει την πράσινη μετάβαση εντός αλλά και εκτός συνόρων
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κοζάνη-Στα εγκαίνια του φωτοβολταϊκού πάρκου των ΕΛΠΕ
Δεν κλείνει το Ναυπηγείο Ελευσίνας-Είναι απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσουμε το σχέδιο της ONEX

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password