Το 6ο Podcast της ΝΔ, με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη

ND Podcast «Το είπατε. Το κάνατε;» 6ο Podcast της Νέας Δημοκρατίας με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη


Το είπατε. Το κάνατε; Αυτή είναι η ερώτηση στην οποία θα απαντήσουν οι συμμετέχοντες στον κύκλο συνεντεύξεων της Νέας Δημοκρατίας.

 


Στο έκτο podcast της Νέας Δημοκρατίας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, απαντά στην Κωνσταντίνα Κόλλια, Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ για το «Καλάθι του Νοικοκυριού», την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας, την προσέλευση επενδύσεων, το Ταμείο Ανάκαμψης και τα έργα στο Ελληνικό.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός ανέφερε: «Η επένδυση στο Ελληνικό προχωράει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Υπάρχουν κτίρια που έχουν θεμελιωθεί, έχουν σκάψει οι μπουλντόζες ήδη το μεγαλύτερο κομμάτι των έργων υποδομών που είναι περιμετρικά του έργου. Ο πύργος ξεκινάει την θεμελίωσή του την επόμενη εβδομάδα. Πόσο πιο γρήγορα να πάει το Ελληνικό; Δεν θα γίνει και αυτόματα. Θέλει τρία χρόνια να χτιστεί».

Αναφορικά με το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και τα υπόλοιπα μέτρα που έχουν παρθεί από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Ο ένας στους δύο καταναλωτές αγοράζει πια από το “Καλάθι”. Για να αγοράζει, λέτε να το κάνει επειδή συμπαθεί τον Άδωνι Γεωργιάδη; Άρα προφανώς δουλεύει. Όποιος αγοράζει από το “Καλάθι” κερδίζει λεφτά. Είναι τόσο απλό».

Απαντώντας στο ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη μόνο με την άσκηση επιδοματικής πολιτικής, ο Υπουργός απάντησε: «Δεν κάνουμε μόνο επιδόματα. Η Κυβέρνηση αυτή έχει κάνει 26 μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Έχει ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων, έχει ρεκόρ επενδύσεων όλων των εποχών στον συνολικό αριθμό, έχει αυξήσει τον βασικό μισθό δύο φορές και πάει να τον αυξήσει και τρίτη φορά. Άρα δεν κάνουμε “μόνο” επιδόματα. Επικουρικά σε όλα αυτά, δίνουμε και επιδόματα σε εκείνες τις κατηγορίες των συμπολιτών μας που τα έχουν περισσότερη ανάγκη. Άρα, δεν θα γίνει ανάπτυξη μόνο από τα επιδόματα, αλλά και τα επιδόματα μπορεί να είναι ένα εργαλείο».

Διαβάστε Επίσης...

Κυριάκος,Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο - Άλετο φως, ακριβώς στο τι έγινε στα Τέμπη
Συνάντηση του Πρωθυπουργού, με τον υπουργό 'Αμυνας της Ιταλίας
Κώστας Σκρέκας στη Βουλή: «Το νερό ήταν και παραμένει δημόσιο αγαθό»
Έμπρακτα αλληλεγγύη προς τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας
Η αλήθεια για το νερό μέσα από 10 ερωτήσεις και απαντήσεις
Κώστας Σκρέκας: Καμία ιδιωτικοποίηση στο νερό
Βουλή: Συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη
Η Κυβέρνηση προχώρησε σε πολιτικές ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών με μειώσεις φόρων και ασφαλ...
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα πετύχουμε το στόχο μας και με το παραπάνω, θα είμαστε αυτοδύναμοι διότι αυτό...
Κώστας Σκρέκας: Για 19ο συνεχόμενο μήνα στηρίζουμε την κοινωνία απέναντι στην ενεργειακή κρίση
Η ΠτΔ εγκαινίασε την επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ελευσίνας
Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό ‘Αμυνας της Γαλλίας

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password