Τα ναυπηγεία Ελευσίνας και οι μελλοντικές αμερικανικές επενδύσεις

Σχεδιάζεται, στα μέσα Μαρτίου, στην Ουάσιγκτον, συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση με επενδυτές και με την DFC σχετικά με τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Αυτό προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, με την βοηθό υφυπουργού Εξωτερικών, Έρικα Όλσον και τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, με επίκεντρο τις αμερικανικές επενδύσεις στη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Είχα την εξαιρετική τιμή  να συναντήσω στο γραφείο μου, την  κυρία Olson και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κύριο Pyatt και να συζητήσουμε για το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και κυρίως τις αμερικάνικες επενδύσεις στην Ελλάδα που έχουν ήδη γίνει αυτά τα 2,5 χρόνια αλλά και τις πολλές ακόμα επενδύσεις που πρόκειται να γίνουν τα επόμενα χρόνια. Για το θέμα αυτό ο αναπληρωτής υπουργός, κύριος Παπαθανάσης θα έχει και επίσημο ταξίδι στην Ουάσιγκτον, στα μέσα Μαρτίου.

Νομίζω ότι η συνεργασία μας συνεχίζεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Κυβέρνηση των ΗΠΑ για όλη την υποστήριξη που έχουν δώσει στην Ελλάδα όλο αυτό το διάστημα που βρισκόμαστε στην ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Καλώς ήρθατε, σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας εδώ και για τη στενή συνεργασία που έχουν αναπτύξει Ελλάδα – Ηνωμένες Πολιτείες στον επενδυτικό τομέα για το αμοιβαίο συμφέρον των λαών μας».

Η κυρία Όλσον δήλωσε:

«Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ σήμερα. Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό. Ήταν μία ευκαιρία για εμάς να εξετάσουμε τη μέχρι τώρα σχέση μας και πώς μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα στο μέλλον. Οι αμερικανικές επενδύσεις στην τεχνολογία, στην ενέργεια δείχνουν το δρόμο για τη μελλοντική μας σχέση και χαιρετίζουμε όλες τις προσπάθειες του Υπουργού και της ελληνικής Κυβέρνησης για ενδυνάμωση των σχέσεων μας και ανυπομονούμε για αυτά που έρχονται».

 

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε:

«Είχαμε την εξαιρετική τιμή μαζί με τον Υπουργό κύριο Γεωργιάδη να συναντήσουμε την Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κυρία Erika Olson και τον αξιότιμο Πρέσβη των ΗΠΑ κύριο Geoffrey Pyatt όπου συζητήσαμε για το επενδυτικό περιβάλλον και γενικότερα για το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, υπάρχει πολλή δουλειά που μπορούμε να κάνουμε, έτσι ώστε να προχωρήσουμε με νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Επίσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που προγραμματίζουμε για τον επόμενο μήνα στην Ουάσιγκτον, θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε με επενδυτές και με την DFC σχετικά με τα ναυπηγεία Ελευσίνας».

Ο κ. Πάιατ δήλωσε:

«Ευχαριστώ και τους δύο Υπουργούς. Θα ήθελα, επίσης, να πω πόσο χαρούμενος είμαι που έχουμε εδώ την Έρικα αλλά και πόσο ανυπομονούμε για τις δραστηριότητες των επόμενων εβδομάδων. Ο Αναπληρωτής Υπουργός κύριος Παπαθανάσης και εγώ θα βρισκόμαστε στην Ουάσιγκτον τον επόμενο μήνα για το «Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών» και της «Καθημερινής», και ευελπιστούμε ο Υπουργός κύριος Γεωργιάδης να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη τον Απρίλη για το συνέδριο της Capital Link.

Υπάρχουν, λοιπόν, πολλές δραστηριότητες για το επόμενο διάστημα οι οποίες θα χτίσουν περαιτέρω τη σχέση που ήδη έχουμε αλλά και που θα μοχλεύσουν το θετικό αφήγημα το οποίο έχει οικοδομήσει η ελληνική Κυβέρνηση για την οικονομική της ανάκαμψη και τις φανταστικές ευκαιρίες που βλέπουμε μπροστά μας».

Διαβάστε Επίσης...

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταβαίνει σήμερα στην Πράγα
Η Ελλάδα έτοιμη να υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα
Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη σωστή κατεύθυνση η πρόταση της Προέδρου της ΕΕ
Απόλυτη δικαίωση του πρωθυπουργού με την υιοθέτηση της πρότασής του για επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέ...
ΕΕ: Μόνο μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση μπορεί να μειώσει το ενεργειακό κόστος για τις οικογένειες και...
Συμμετοχή του Χρ. Σταϊκούρα στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin
Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 7/10
Από σήμερα οι αιτήσεις υπαγωγής στο καθεστώς της Αγροδιατροφής του νέου Αναπτυξιακού Νόμου
Ξεκινούν οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια
Πρωθυπουργός: Ο αγωγός IGB, ενισχύει τη θέση της Ελλάδος, στον ευρύτερο περιφερειακό χάρτη ενέργεια...
Πρωθυπουργός: Ανάγκη να υιοθετηθεί η πρόταση των 15 χωρών μελών της ΕΕ, για επιβολή πλαφόν στο φυσικ...
Συναντήσεις του Πρωθυπουργού, με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας,τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας, και τον Π...

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password