Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και του νέου Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γ. Μασούτη

Οι δράσεις επιχειρηματικότητας που χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και του νέου Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γ. Μασούτη

Γ. Πατούλης: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε έμπρακτα στο πλευρό των επιχειρήσεων και κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2021 -2027. Στόχος μας η διατήρηση θέσεων εργασίας και η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

Οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής για την ενίσχυση των επιχειρηματικών δράσεων, με έμφαση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και του νέου Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) Γ. Μασούτη. Ο κ. Πατούλης συνεχάρη το νέο Πρόεδρο και του ευχήθηκε καλή επιτυχίαστα νέα του καθήκοντα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για τη στήριξη περίπου 10.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά την περίοδο της πανδημίας με το ποσό των 250 εκ. ευρώ και στο πρόγραμμα αναβάθμισης των δεξιοτήτων 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα με το ποσό των 8 εκ. ευρώ. Τα παραπάνω προγράμματα χρηματοδοτούνται μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, ενώ αρκετές από τις δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με τα αρμόδια επιμελητήρια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών προκειμένου να ενισχυθούν κυρίως οι πληγείσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης χαρακτήρισε «στρατηγικής σημασίας» τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και τόνισε: « Προτεραιότητά μας είναι να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής στην μετά Covid εποχή και σε αυτό το πλαίσιο, στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της τοπικής απασχόλησης, που αποτελούν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας. Ήδη έχουμε διαθέσει από πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, 250 εκ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, ενώ έχουν δοθεί 8 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Με το νέο Πρόεδρο της ΚΕΕΕ τον κ Μασούτη, θα συνεργαστούμε στενά προκειμένου να υλοποιηθούν και άλλες δράσεις στο μέλλον. Στόχος μας η διατήρηση θέσεων εργασίας και η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Από την πλευρά του ο νέος Πρόεδρος της ΚΕΕΕ Γ. Μασούτης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον με στόχο να γίνουν παρεμβάσεις και να δοθούν κίνητρα που θα ενισχύσουν το επιχειρείν.

Να σημειωθεί ότι οι δράσεις που εξετάζεται να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 εστιάζουν σε θεματικούς άξονες που σχετίζονται με την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, την προσαρμογή των επιχειρήσεων στη νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και την ψηφιακή κατάρτιση, την άμβλυνση των επιπτώσεων από την πανδημία και τον ψηφιακό εγγραμματισμό των πολιτών.

Διαβάστε Επίσης...

Συνάντηση του νέου Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά με τους δημάρχους της Δυτικής Αττικής και το...
Στο συνέδριo του Economist-Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν αρκεί οι κυβερνήσεις να θέλουν, πρέπει οι πόλεις να...
Βασίλης Κικίλιας-Αυτοψία σε ρέματα του Ασπροπύργου και της Μάνδρας
Λευτέρης Κοσμόπουλος: «Περιφέρεια και Δήμοι της Δυτικής Αττικής, ενωμένοι για να πάμε τον τόπο μας ...
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 - Θ. Λιβάνιος: Στο 31,2% η συμμετοχή έως τις 17:30
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 : Στο 23,1% η συμμετοχή έως τις 14:30
Στο 10,7% έχει διαμορφωθεί μέχρι και τις 11:30 το ποσοστό συμμετοχής των εκλογέων στις αυτοδιοικητικ...
Ο εκλογικός «χάρτης» της Αττικής - Ποιοι δήμαρχοι εκλέχθηκαν ποιοι διεκδικούν την εκλογή τους
Τελικά αποτελέσματα Περιφέρειας Αττικής και οι έδρες
Β.Α. Κορδέιρο: «Ένας σχυρότερος ρόλος για τις περιφέρειες και τις πόλεις στην ΕΕ
Λευτέρης Κοσμόπουλος: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εντυπωσιακή πρωτιά που μου χαρίσατε!».
Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει 7 περιφερειάρχες από τους 13 στον α΄ γύρο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password