Στην Ελευσίνα, η Δόμνα Μιχαηλίδου, και ο Γιώργος Κώτσηρας

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, η υφυπουργός Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Γιώργος Κώτσηρας, ο γραμματέας της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Βαγγέλης Λιάκος, ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, Αθανάσιος Νικολόπουλος.


Η υφυπουργός Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μεταξύ άλλων είπε: «Σήμερα στην Ελευσίνα με την Άννα, τη Στέλλα, το Βασίλη αλλά και τους εργαζόμενους του «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ», οι οποίοι φροντίζουν καθημερινά τη ζωή των συμπολιτών μας μας αναπηρία.

Η αναπηρία δεν είναι ανικανότητα, αλλά μια διαφορετικότητα στην ζωή όλων μας. Γι’ αυτό και όλοι εμείς, Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς και πολίτες, εργαζόμαστε εντατικά ώστε να εντάσσουμε ισότιμα τους συμπολίτες μας με αναπηρία στην κοινωνία και στην αγορά εργασία. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, αναφέρθηκε στην υλοποίηση μιας σειράς δράσεων που έχουν υλοποιηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, μεταξύ άλλων, στην ισότιμη πρόσβαση στη Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για  να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες και πολιτικές στήριξης, σε διαρκή συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων», τόνισε  ο κ. Κώτσηρας.

«Σήμερα καταλάβαμε για ακόμα μια φορά ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά όλοι ίσοι», σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Βαγγέλης Λιάκος.

Ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου δήλωσε ότι :«οι μαθητές και τα παιδιά του «Όλοι Εμείς», μας έδειξαν τον δρόμο της ισότητας, της αποδοχής της διαφορετικότητας αλλά και το παράδειγμα που εμείς οι μεγαλύτεροι πρέπει να ακολουθήσουμε».

Στις εμβληματικότερες πολιτικές, δράσεις και παρεμβάσεις, που σχεδίασε και υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα Άτομα με Αναπηρία αναφέρθηκε, η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στη Βουλή, με θέμα την Έκθεση της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας.

Ειδικότερα η Υφυπουργός, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της, ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη της Επιτροπής για:

  • Την Υπηρεσία του Προσωπικού Βοηθού, για την οποία το Υπουργείο εξασφάλισε από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότηταςχρηματοδότηση ύψους 42 εκατ. ευρώ για την πιλοτική εφαρμογή, ενώ η καθολική εφαρμογή της υπηρεσίας χρηματοδοτείται μέσω των ΠΕΠ ΕΣΠΑ 2021-2027 με προτεινόμενο προϋπολογισμό ύψους 320 εκατ. ευρώ.
  • Την Πρώιμη Ανίχνευση, η οποία περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα «Κυψέλη» για την αναμόρφωση των βρεφονηπιακών σταθμών και θα υλοποιηθεί με πόρους του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης.
  • Την Πρώιμη Παρέμβαση, η υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος αφορά σε 1.450 παιδιά,με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης ύψους 34.392.500 εκατ. ευρώ.
  • Την Υποστηριζόμενη απασχόληση, η οποία θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, με χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης ύψους 9.420.000 εκ. ευρώ.
  • Την Ημιαυτόνομη Διαβίωση, η πιλοτική εφαρμογή του οποία αφορά σε παιδιά 16 ετών και άνω που διαμένουν σε ιδρύματα και χρηματοδοτείτε με 8.076.000 ευρώ, από το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης.
  • Τις παρεμβάσεις προσβασιμότητας κατ’ οίκον, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν με 24 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αφορούν στην επιχορήγηση παρεμβάσεων προσβασιμότητας για4.000 ιδιωτικές κατοικίες,700 ιδιωτικούς χώρους εργασίας, 300 δημόσιους χώρους εργασίας και 17 Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.

Αναφερόμενη στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, η Δόμνα Μιχαηλίδου, τόνισε ότι τα περισσότερα από αυτά τα έργα, τα οποία περιλαμβάνονται εκεί, θα αλλάξουν την καθημερινότητα και τις προοπτικές των συμπολιτών μας με αναπηρία.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δ. Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι: «Η Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας ήδη έχει γνωμοδοτήσει επί της Οδηγίας ΕΕ 2019/882 στο εθνικό δίκαιο σχετικά με τις απαιτήσεις προσβασιμότητας προϊόντων και υπηρεσιών, που το Υπουργείο ως επισπεύδον χειρίζεται. Προσβλέπουμε σε μια διαρκή συνεργασία με την Αρχή και για τις υπόλοιπες  δράσεις. Για εμάς η αναπηρία δεν είναι ανικανότητα. Γι’ αυτό δεν μένουμε στην παροχή επιδομάτων, αλλά με ενεργητικές πολιτικές, ενισχύουμε διαρκώς την ανεξάρτητη διαβίωση των συμπολιτών με αναπηρία. Με μια σειρά από παρεμβάσεις, τις οποίες έχουμε ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζουμε, διασφαλίζουμε την ίση συμμετοχή των συμπολιτών μας στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής τόσο των ίδιων, όσο και των οικογενειών τους. Είμαστε δίπλα σε όλες και όλους. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

Διαβάστε Επίσης...

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης έως τις 8 Ιουλίου
Χωρίς επιπλέον φόρο 7 στα 10 εκκαθαριστικά
Αγορά ρεύματος: Νέα τιμολόγια για όλους από 1ης Αυγούστου χωρίς τη ρήτρα αναπροσαρμογής
Κώστας Σκρέκας: Διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ 2021»
Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα Μπάιντεν προς Ερντογάν για αποφυγή των εντάσεων στο Αιγαίο
Κοινό άρθρο Μ. Σχοινά, Μ. Γκαμπριέλ, Ν. Κεραμέως-Δράσεις της ΕΕ για παροχή βοήθειας σε μαθητές της Ο...
Ο Πρωθυπουργός, στην πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη
Βουλή: Εγκρίθηκε από την ολομέλεια το νομοσχέδιο για το νέο αδειοδοτικό πλαίσιο των ΑΠΕ
Απόλυτη η στήριξη του ΕΒΕΠ στο Νομοσχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας
Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων - Ανακοίνωση βαθμολογιών
Ξεκινά ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, από την 1η Ιουλίου
Ελλάδα 2.0: Επιδοτήσεις ύψους 445 εκατ. ευρώ για επενδύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού ΜμΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password