Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Αττικής για την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Αττικής για την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με στελέχη των JASPERS- Συμβούλων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την πορεία των έργων

Γ. Πατούλης: «Θα υλοποιήσουμε τους στόχους μας εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Βούλησή μας να γίνει η Αττική μία «πράσινη» Περιφέρεια-Πρότυπο»

Η πορεία των έργων διαχείρισης των στερεών αποβλήτων Αττικής στη βάση του περιφερειακού σχεδιασμού της Περιφέρειας (ΠΕΣΔΑ) βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρείας συνάντησης που πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλη με αντιπροσωπεία των JASPERS- Συμβούλων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Προηγήθηκε ξενάγηση στο ΕΜΑΚ Α. Λιοσίων και αναλυτική ενημέρωση των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας από στελέχη της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ σχετικά με την εξέλιξη των έργων, στη βάση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν τα μέλη της αντιπροσωπείας των JASPERS Χρήστος Πεολίδης, Jean Tilly, Alina Oberdorfer, οι διευθυντές του ΕΔΣΝΑ Κ. Νηματίδης και Γ. Ζαχαρόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και οι συνεργάτες της Περιφέρειας σε ζητήματα περιβάλλοντος και διαχείρισης στερεών αποβλήτων Α. Μαυρόπουλος και Δαμιανός Μπούργκας.
Ειδικότερα κατά τη συνάντηση συζητήθηκε αναλυτικά η πρόοδος των τριών δημοπρατημένων έργων του ΕΔΣΝΑ (ΣΔΙΤ Κεντρικού Τομέα, ΣΔΙΤ Τομέα Πειραιά και Μονάδα Επεξεργασίας Γραμματικού) και τα επόμενα βήματα για την χρηματοδότησή τους από ευρωπαϊκά κονδύλια, τόσο της τρέχουσας όσο και της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Τα στελέχη των JASPERS εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία τους με την Περιφέρεια και τον ΕΔΣΝΑ, αναγνωρίζοντας παράλληλα την κρίσιμη συμβολή του Περιφερειάρχη στη διαδικασία επιτάχυνσης των σχετικών έργων. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισαν πως βούληση τους είναι η διευκόλυνση της χρηματοδότησης των έργων, τονίζοντας μάλιστα ότι θα προτείνουν λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση όπου απαιτείται και εστίασαν στη σημασία να προχωράνε τα έργα με γρήγορους ρυθμούς καθώς, όπως ανέφεραν, οι στόχοι της ανακύκλωσης γίνονται πιο υψηλοί και πιο απαιτητικοί, χρόνο με το χρόνο.

Ο κ. Πατούλης αφού τους ευχαρίστησε για τη γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία, υπογράμμισε ότι γίνεται μία συστηματική προσπάθεια, με σχέδιο και όραμα, προκειμένου να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που ταλαιπωρούν για χρόνια την Αττική και δεν είχε γίνει πότε τίποτα. «Δεν θα σταματήσουμε και δεν θα λυγίσουμε μέχρι να φτάσουμε στον στόχο μας, σε συνεργασία πάντα με τους 66 Δήμους της Αττικής» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως για πρώτη φορά υπάρχει βιώσιμος σχεδιασμός για την αποτελεσματική διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Αττική.
«Είμαστε αποφασισμένοι να πρωτοπορήσουμε και να μετατρέψουμε την Αττική σε μία «πράσινη» περιφέρεια πρότυπο τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη» σημείωσε και δεσμεύτηκε για την πλήρη και αποτελεσματική υλοποίηση των συμφωνηθέντων, με στόχο να ολοκληρωθεί το σύνολο των έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Αποβλήτων της Αττικής.
«Χτίζουμε μαζί σας σχέσεις εμπιστοσύνης και πάνω σε αυτή τη βάση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά σε καθημερινή βάση» ανέφερε κλείνοντας.

Διαβάστε Επίσης...

Από 1ης Ιουλίου ξεκινάει η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ
Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών
Live: Οι Ανακοινώσεις του Υπουργού για τη χρήση μάσκας από 1η Ιουνίου
To ενεργειακό σχέδιο "REPowerEU" για τη σταδιακή απεξάρτηση της ΕΕ από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα
EE: 300 δισ.€ για την ενεργειακή απεξάρτηση από την Ρωσία και κοινή αγορά αερίου
Ο πρώτος Εθνικός Κλιματικός Νόμος-Οι βασικές προβλέψεις του σχεδίου
Κατασκευή αγωγού ομβρίων στη Αθηνών - Κορίνθου, στο Σκαραμαγκά
Ουκρανία: Οι τελευταίες εξελίξεις μετά από 77 ημέρες πολέμου
Η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, ήταν, είναι και θα είναι, πρώτη προτεραιότητά μας
ΥΠΟΙΚ: Οι 8 στους 10 πολίτες πληρώνουν ακόμα χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ
Γιάννης Οικονόμου: Το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης των πολιτών
ΥΠΕΝ: Διευκρινίσεις για τη φορολόγηση των κερδών των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password