Η ΕΕ σε συνομιλίες για τη δυνατότητα αύξησης της προμήθειας φυσικού αερίου

Η Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκεται σε συνομιλίες με τους εταίρους της για την δυνατότητα αύξησης της προμήθειας φυσικού αερίου, δήλωσε η ευρωπαία επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον μετά την συνάντηση με τους ευρωπαίους υπουργούς Ενέργειας στη Γαλλία.

Η μείωση της τροφοδοσίας σε φυσικό αέριο στην Ευρώπη, η οποία αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην μείωση της ροής από την Ρωσία, έχει προκαλέσει την εκτόξευση των τιμών. Η Μόσχα αρνείται ότι χειραγωγεί την ροή.

Η ευρωπαία επίτροπος δήλωσε ότι θα συμμετάσχει σε διασκέψεις στο Αζερμπαϊτζάν και την Ουάσινγκτον τον Φεβρουάριο για να συζητήσεις τρόπους για την αύξηση της τροφοδοσίας της Ευρώπης.

Τα επίπεδα των αποθεμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «ασυνήθιστα χαμηλά αυτήν την εποχή του έτους», είπε στους δημοσιογράφους.

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Ενέργειας συναντήθηκαν στην Αμιέν για να συζητήσουν τις συνθήκες αβεβαιότητας που επικρατούν στην αγορά λόγω της ουκρανικής κρίσης και της σημαντικής μείωσης των ροών από την Ρωσία τους τελευταίους μήνες, δήλωσε η ευρωπαία επίτροπος.

«Το μήνυμά μου είναι ότι η Ευρώπη έχει μία ισχυρή και καλά διαφοροποιημένη υποδομή φυσικού αερίου και σαφείς διαδικασίες αλληλεγγύης σε περίπτωση ανάγκης», πρόσθεσε.

«Αλλά οφείλουμε να παραμείνουμε σε υψηλή επιφυλακή, να βελτιώσουμε την ετοιμότητα έναντι των κινδύνων και να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ κρατών μελών».

Η Κάντρι Σίμσον επεσήμανε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία παρουσιάσθηκε τον Δεκέμβριο και προβλέπει την αναθεώρηση των κανόνων προμήθειας φυσικού αερίου για την βελτίωση του συντονισμού μεταξύ των χωρών μελών ως προς την δημιουργία αποθεμάτων.

«Στόχος είναι η επίτευξη αποτελεσματικότερης χρήσης των δυνατοτήτων αποθήκευσης και η διασφάλιση επαρκών επιπέδων αποθεμάτων», είπε. «Αλλά…η μόνη διαρκής λύση στην εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα…είναι η ολοκλήρωση της πράσινης μετάβασης».

Διαβάστε Επίσης...

Από 1ης Ιουλίου ξεκινάει η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ
Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών
Live: Οι Ανακοινώσεις του Υπουργού για τη χρήση μάσκας από 1η Ιουνίου
To ενεργειακό σχέδιο "REPowerEU" για τη σταδιακή απεξάρτηση της ΕΕ από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα
EE: 300 δισ.€ για την ενεργειακή απεξάρτηση από την Ρωσία και κοινή αγορά αερίου
Ο πρώτος Εθνικός Κλιματικός Νόμος-Οι βασικές προβλέψεις του σχεδίου
Κατασκευή αγωγού ομβρίων στη Αθηνών - Κορίνθου, στο Σκαραμαγκά
Ουκρανία: Οι τελευταίες εξελίξεις μετά από 77 ημέρες πολέμου
Η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, ήταν, είναι και θα είναι, πρώτη προτεραιότητά μας
ΥΠΟΙΚ: Οι 8 στους 10 πολίτες πληρώνουν ακόμα χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ
Γιάννης Οικονόμου: Το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης των πολιτών
ΥΠΕΝ: Διευκρινίσεις για τη φορολόγηση των κερδών των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password