H ΠτΔ, Κατ. Σακελλαροπούλου, βράβευσε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επέδωσε το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Ευποιίας στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO για την προσφορά της στα παιδιά μέσα από την δράση του Συλλόγου «Η Ελπίδα», καθώς και στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  

Κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε στη ζωή της τη δυνατότητα να κάνει πιο ασφαλείς και προσωπικές επιλογές, ωστόσο, διάλεξε τον δρόμο της προσφοράς, με επίκεντρο αρχικά τα παιδιά και στη συνέχεια το τεράστιο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε ιδιαίτερα στο σημαντικό έργο της κ. Βαρδινογιάννη με το Σύλλογο «Η Ελπίδα» για τον παιδικό καρκίνο, που μετρά ήδη 30 χρόνια και παράλληλα, υπογράμμισε ότι ως πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO στηρίζει προγράμματα δράσης για την ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, την προστασία γυναικών και κοριτσιών σε υποβαθμισμένες κοινωνίες, την εξάλειψη των διακρίσεων, την προστασία των ευάλωτων συνανθρώπων μας, την κλιματική αλλαγή. 

Όπως υπενθύμισε, «το Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη σε συνεργασία με το Ίδρυμα R. Kennedy για τα ανθρώπινα δικαιώματα παρουσίασε πρόσφατα το Πρόγραμμα “Λέμε την αλήθεια στην εξουσία”, με στόχο την εξοικείωση της εκπαιδευτικής κοινότητας με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και πρόσθεσε ότι «μέσα από όλες αυτές τις δράσεις προωθούνται οι ιδέες της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού και ενθαρρύνονται ιδίως οι νέοι σε όλο τον κόσμο να διεκδικούν και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, για έναν κόσμο ελευθερίας, δημοκρατίας και ισότητας».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι σε αναγνώριση αυτού του σπουδαίου ανθρωπιστικού έργου, της απονεμήθηκε πρόσφατα το βραβείο «Nelson Mandela» από τον ΟΗΕ και κατέληξε λέγοντας ότι αποδέχθηκε ευχαρίστως την εισήγηση του υπουργού Εξωτερικών για την απονομή στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη του παρασήμου του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Ευποιίας ως αναγνώριση του έργου της.

Από την πλευρά της η κ. Βαρδινογιάννη, αφού ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα καλά της λόγια, εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή της και τόνισε ότι με αίσθημα ευθύνης και αγάπης για την Ελλάδα, λαμβάνει αυτή την ύψιστη τιμητική διάκριση. 

«Είναι για μένα πολύ μεγάλη τιμή να μου την απονέμετε και δεν βρίσκω λόγια αρκετά να σας εκφράσω με ταπεινότητα τη μεγάλη μου ευγνωμοσύνη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα Ηνωμένα Έθνη και όλα τα Κράτη-Μέλη ξεχωριστά, που με τίμησαν με το Βραβείο “Nelson Mandela”. Μια διάκριση που ούτε μπορούσα ποτέ να φανταστώ στη ζωή μου. Γιατί αυτό το βραβείο δεν ανήκει σε εμένα, αλλά ανήκει στην Ελλάδα μας και στον ελληνικό λαό» ανέφερε η κ. Βαρδινογιάννη. 

Σημείωσε επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τής ανέθεσε να συνεχίσει το έργο του Νέλσον Μαντέλα και θα προσπαθήσει να φανεί αντάξια των προσδοκιών του. 

«Αισθάνομαι τυχερή, που τον γνώρισα μέσα στην οικογένεια της UNESCO. Γιατί ο Νέλσον Μαντέλα υπήρξε ένας χαρισματικός ηγέτης και οραματιστής, που επηρέασε όλη μου τη ζωή και με ενέπνευσε να την αφιερώσω στα ανθρώπινα δικαιώματα και στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη» πρόσθεσε.

Κλείνοντας την ομιλία της, η κ. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε θερμά τον σύζυγό της Βαρδή και τα αγαπημένα της παιδιά και εγγόνια γιατί, όπως είπε, χωρίς τη στήριξή τους δεν θα είχε επιτύχει αυτό το έργο.

Απευθυνόμενη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ευχήθηκε, σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τον πλανήτη μας, η Ελλάδα να παραμείνει ακλόνητος θεματοφύλακας των αιώνιων αξιών και όλοι οι λαοί να εργαστούν μαζί για το καλό της ανθρωπότητας. Τέλος, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην μεγάλη εθνική αποστολή της κ. Σακελλαροπούλου για τη χώρα μας και στην πραγματοποίηση των ευγενών στόχων της.

 

Διαβάστε Επίσης...

Ο Αρμόδιος Δρίκος, υποψήφιος Δήμαρχος του δήμου Μάνδρα – Ειδυλλιας. 
Κώστας Τασούλας: Στη Δημοκρατία δεν χωράει «αντίσταση», μόνο αντιπολίτευση!
Η Ελλάδα άφησε οριστικά πίσω την εποχή της αφέλειας και της ανασφάλειας
«Καινοτόμος δανεισμός» στις επιχειρήσεις μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας
Χάρης Θεοχάρης: Η Ελλάδα δείχνει και στις υπόλοιπες χώρες τον δρόμο του ανοίγματος του Τουρισμού
ΕΛΠΕ: Στο Διυλιστήριο Ελευσίνας, προγραμματίζεται άμεσα η διαδικασία επανεκκίνησης
Το Πασχάλιο μήνυμα του αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου
Θεμέλιο της ευημερίας παραμένει η υγεία. Χωρίς αυτήν δεν υπάρχει οικονομία
Αντώνης Σαμαράς: Έρωτας ελευθερίας
Δ.Κουτσούμπας: “Οργανωμένη απειθαρχία” σημαίνει προστατευόμαστε και προστατεύουμε από τον κορωνοϊό
Φώφη Γεννηματά: "Ο Ελληνικός λαός έχει ανάγκη από αισιοδοξία και όχι εμπαιγμό"
Θοδωρής Λιβάνιος: "Το κεφάλι έξω από την άμμο για να είναι το μέλλον λαμπρό"

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password