Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας στις 7 Μάϊου στην Ελευσίνα και στις 8 Μαΐου στο Ζάππειο

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης και την ανακήρυξη του 2022 ως Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συνδιοργανώνουν στις 7 και 8 Μαΐου τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας, με ποικίλες δράσεις σε Ελευσίνα και Ζάππειο.

 

Ελευσίνα, Σάββατο 7 Μάϊου – Δημοκρατία και Πολιτισμός

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδακαι η ΕΛΕΥΣΙΣ 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης συνδιοργανώνουν στην Ελευσίνα σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο τον πολιτισμό και τη δημοκρατία στην Ευρώπη του σήμερα. Νέοι από ολόκληρη την Αττική καλούνται να συναντήσουν νέους της περιοχής και να συμμετάσχουν σε συζητήσεις μεταξύ τους, με ευρωβουλευτές, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και άλλες προσωπικότητες, να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες και animation, να περιηγηθούν σε εκθέσεις ζωγραφικής και πολιτιστικούς περίπατους στην πόλη, και να απολαύσουν συναυλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα από νέους καλλιτέχνες της Ελευσίνας.

 

Ζάππειο, Κυριακή 8 Μάϊου – Απασχόληση και επιχειρηματική δράση

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνδιοργανώνουν εκδήλωση στο Ζάππειο με θέμα την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Οι πρεσβείες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικοί φορείς θα παρέχουν στους νέους πληροφορίες σχετικά με ευκαιρίες σπουδών, εργασίας και εθελοντισμού, εντός και εκτός Ευρώπης. Η εκδήλωση απευθύνεται σε νέους, αλλά και σε άλλους ενδιαφερόμενους που δραστηριοποιούνται σε σχετικούς τομείς (οργανώσεις και εργαζόμενοι στον τομέα της νεολαίας, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής κ.ά.). Παράλληλα με τις εθνικές και τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες, εκπρόσωποι οργανώσεων της νεολαίας, πολιτικοί και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να καταλήξουν σε ένα κοινό μήνυμα προς τους νέους.

 

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας στις 7 Μάϊου στην Ελευσίνα και στις 8 Μαΐου στο Ζάππειο παρέχουν, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, πληροφορίες σχετικά με τις ευκαιρίες και τις πρωτοβουλίες που ενδιαφέρουν τους νέους οι οποίοι είναι ενεργοί πολίτες, αποτελούν φορείς πολιτισμού, σπουδάζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Το 2022 ως Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας καλείται να αναδείξει τη σημασία της ευρωπαϊκής νεολαίας για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος — πιο πράσινου, πιο περιεκτικού και ψηφιακού. Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας έχουν στόχο να προσφέρουν στους νέους πολλές ευκαιρίες για να μάθουν, να μοιραστούν το όραμά τους, να γνωρίσουν ανθρώπους και να δραστηριοποιηθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το Μέλλον της Ευρώπης μας αφορά όλους, αλλά κυρίως την νεότερη γενιά.

 

Διαβάστε Επίσης...

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης έως τις 8 Ιουλίου
Χωρίς επιπλέον φόρο 7 στα 10 εκκαθαριστικά
Αγορά ρεύματος: Νέα τιμολόγια για όλους από 1ης Αυγούστου χωρίς τη ρήτρα αναπροσαρμογής
Κώστας Σκρέκας: Διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ 2021»
Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα Μπάιντεν προς Ερντογάν για αποφυγή των εντάσεων στο Αιγαίο
Κοινό άρθρο Μ. Σχοινά, Μ. Γκαμπριέλ, Ν. Κεραμέως-Δράσεις της ΕΕ για παροχή βοήθειας σε μαθητές της Ο...
Ο Πρωθυπουργός, στην πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη
Βουλή: Εγκρίθηκε από την ολομέλεια το νομοσχέδιο για το νέο αδειοδοτικό πλαίσιο των ΑΠΕ
Απόλυτη η στήριξη του ΕΒΕΠ στο Νομοσχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας
Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων - Ανακοίνωση βαθμολογιών
Ξεκινά ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, από την 1η Ιουλίου
Ελλάδα 2.0: Επιδοτήσεις ύψους 445 εκατ. ευρώ για επενδύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού ΜμΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password