Γιώργος Παπαμανώλης- Ντόζας: «Ελλάδα 2.0» Η μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία της χώρας

 

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας υποβολής επενδυτικών σχεδίων για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, σας προσκαλεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 και ώρα 18:00, στα γραφεία του, στην ενημερωτική εκδήλωση, για τα οφέλη των επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Στην εκδήλωση, θα μιλήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, για τις ευκαιρίες που δημιουργεί το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Μιλώντας σε Μέσα ενημέρωσης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ.Γιώργος Παπαμανώλης- Ντόζας, μεταξύ άλλων είπε:

«Η ελληνική οικονομία έχει μπροστά της μια τεράστια ευκαιρία και το κατάλληλο εργαλείο για νέες αναπτυξιακές επενδύσεις. Αυτό είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Το «Ελλάδα 2.0» περιλαμβάνει 106 επενδύσεις και 68 μεταρρυθμίσεις, κατανεμημένες σε 4 πυλώνες και συγκεντρώνει 31,16 δισ. ευρώ εκ των οποίων ευρωπαϊκοί πόροι 30,5 δισ. Ευρώ (18,43 δισ. ευρώ ενισχύσεις και 12,73 δισ. ευρώ δάνεια) για να κινητοποιήσει 60 δισ. ευρώ συνολικές επενδύσεις στη χώρα στα επόμενα πέντε χρόνια».

Το «Ελλάδα 2.0», θα χρηματοδοτήσει επιχειρήσεις, που έχουν βιώσιμα επενδυτικά σχέδια, νέες επενδύσεις, με στοχευμένες δράσεις όπως αυτή του ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς πάνω από το 50% του επιχειρηματικού κόσμου ενδιαφέρεται για προγράμματα που αφορούν στην ψηφιακή μετάβαση, η οποία θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη και την ευημερία των επιχειρήσεων στο μέλλον».

Ο Πρόεδρος του Β.Ε.Π., έκανε αναφορά σε ανεξάρτητη μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδας, τονίζοντας ότι «η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων που περιλαμβάνονται στο Ελλάδα 2.0 θα δημιουργήσουν περίπου 200.000 νέες θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν το φυσικό ΑΕΠ κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2026, τονιζόντας ότι το «Ελλάδα 2.0», θα αυξήσει το εθνικό εισόδημα και το επίπεδο απασχόλησης, κυρίως ως αποτέλεσμα των μεταρρυθμίσεων, των επενδύσεων, και της αύξησης της παραγωγικότητας που αυτές θα προκαλέσουν».


*Η εκδήλωση θα γίνει στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά: Καραΐσκου 111, 3ος όροφος, αίθουσα συνεδριάσεων «ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ».

Διαβάστε Επίσης...

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης έως τις 8 Ιουλίου
Χωρίς επιπλέον φόρο 7 στα 10 εκκαθαριστικά
Αγορά ρεύματος: Νέα τιμολόγια για όλους από 1ης Αυγούστου χωρίς τη ρήτρα αναπροσαρμογής
Βουλή: Εγκρίθηκε από την ολομέλεια το νομοσχέδιο για το νέο αδειοδοτικό πλαίσιο των ΑΠΕ
Απόλυτη η στήριξη του ΕΒΕΠ στο Νομοσχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας
Ελλάδα 2.0: Επιδοτήσεις ύψους 445 εκατ. ευρώ για επενδύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού ΜμΕ
Fuel Pass 2: Εξειδίκευση των νέων παρεμβάσεων της Κυβέρνησης για τα καύσιμα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυξάνεται στα 80 ευρώ η επιδότηση στα καύσιμα- Στα 100 ευρώ στα νησιά
Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το προγραμμα: Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή
Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 24 Ιουνίου
Σήμερα, Κυριακή (19/6) η πλατφόρμα του power pass στο gov.gr άνοιξει και για τα ΑΦΜ με λήγοντα το 2
Σε λειτουργία το Power Pass μέσω του vouchers.gov.gr

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password