Απαιτούνται παρεμβάσεις για μειωμένες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος- ενέργειας

Η δοκιμασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις εκρηκτικές αυξήσεις στο κόστος ενέργειας αποτέλεσε το κύριο σημείο της ομιλίας  του Προέδρου του ΒΕΠ Γιώργου Παπαμανώλη – Ντόζα στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου Πειραιά (ΕΝΚΑΣ).

 

«Η ενεργειακή κρίση, τόνισε,  που εντείνεται από τον αποτρόπαιο πόλεμο στην Ουκρανία φέρνει στα όρια τους,  τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Ο πρόεδρος του ΒΕΠ έκανε ιδιαίτερη αναφορά  στις συνεχείς ανατιμήσεις που καταγράφονται στις πρώτες ύλες των δομικών κατασκευών αλουμινίου -σιδήρου. «Οι βιοτέχνες και επαγγελματίες του κλάδου, σημείωσε, βιώνουν μία κατάσταση συνεχών ανατιμήσεων, στις πρώτες ύλες και τα παρελκόμενα υλικά . Το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές της ενέργειας και η εξέλιξη της πανδημίας θα επιμείνουν και θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο το περιβάλλον της αγοράς.

 

Είναι δεδομένο, επεσήμανε,  ότι ο κλάδος δεν μπορεί να απορροφήσει επί πλέον αυξήσεις και αυτές καταλήγουν στο τελικό προϊόν. Αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα ακόμη και με τα συμφωνημένα έργα.

 

Την ανάγκη αγαστής συνεργασίας  ενότητας και στοχευμένων ενεργειών προκειμένου να στηριχθεί ο κλάδος τόνισε ο κύριος Παπαμανώλης -Ντόζας. «Η  συνεισφορά του Κλάδου στην εξοικονόμηση ενέργειας,  θα συμβάλει σημαντικά και οι προοπτικές  δεν πρέπει να χαθούν. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη και να προχωρήσουμε με ενότητα και συνεργασία».

 

Τέλος ο πρόεδρος του ΒΕΠ δεν παρέλειψε να αναφερθεί τόσο στις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει  πάρει η ΕΝΚΑΣ  προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη τεχνικών χεριών-πιστοποιημένων όσο και στις σημαντικές δράσεις που έχει πραγματοποιήσει το επιμελητήριο,για την ανάδειξη της τεχνικής εκπαίδευσης,  μνημονεύοντας τα λόγια του αείμνηστου προέδρου του ΒΕΠ Ανδριανού Μιχάλαρου, ότι  «η τεχνική εκπαίδευση είναι επιλογή και όχι λύση ανάγκης».

Διαβάστε Επίσης...

ΙΟΒΕ: Υποχώρηση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Ιούλιο
Τιτάν: Τζίρος άνω του 1 δισ. ευρώ το α' εξάμηνο 2022
Οι Ελληνικές εταιρείες που υπέγραψαν τις 16 συμφωνίες και τα μνημόνια με σαουδαραβικούς ομίλους
Έναρξη Νέου Αναπτυξιακού Νόμου – Πρώτη Προκήρυξη για το Καθεστώς Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα
ΒΕΠ: Στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές
ΔΕΔΔΗΕ: Η πορεία αποκατάστασης των ζημιών
ΕΛΠΕ: Συμφωνία με την ExxonMobil για τις έρευνες Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης
Ναυπηγεία Ελευσίνας- Τι προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης
Ο Γιάννης Σμυρλής και ο Γιώργος Κώτσηρας σε επιχειρήσεις της Δυτικής Αττικής
Βουλή: Εγκρίθηκε από την ολομέλεια το νομοσχέδιο για το νέο αδειοδοτικό πλαίσιο των ΑΠΕ
Απόλυτη η στήριξη του ΕΒΕΠ στο Νομοσχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας
Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας: Ανάγκη η επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης – Μόνο μια Γη

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password