Τέσσερις νέες αίθουσες προστέθηκαν στη σχολική κοινότητα του Δήμου Φυλής

Τέσσερις ακόμη προκατασκευασμένες αίθουσες, οι τελευταίες από τις, συνολικά, επτά που εξασφάλισε ο Δήμος Φυλής για τη σχολική κοινότητα, σε υλοποίηση της δέσμευσης  του Χρήστου Παππού  πως στο ζήτημα που προέκυψε πανελλαδικά με την προσχολική αγωγή ο Δήμος Φυλής θα δώσει άμεσα λύση. 

Οι τέσσερις τελευταίες αίθουσες τοποθετήθηκαν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου σε έκταση ιδιοκτησίας του Δήμου που συνορεύει με το 3ο Γενικό Λύκειο Άνω Λιοσίων, στη συμβολή των οδών Σουρή και Κοραή.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για νέα σχολική μονάδα, που θα λειτουργήσει, επί του παρόντος, ως Παράρτημα του 7ου Νηπιαγωγείου Άνω Λιοσίων, με προοπτική, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, να αποτελέσει αυτοτελή δομή και συγκεκριμένα το 11ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων.

“Δώσαμε άμεση λύση στο ζήτημα της προσχολικής αγωγής αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τα γρήγορα αντανακλαστικά αυτής της Διοίκησης. Είμαστε εδώ για να λύνουμε προβλήματα και έτσι θα συνεχίσουμε δυναμικά με εντατική δουλειά και αποτελεσματικότητα” δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Οι τέσσερις αίθουσες έχουν τοποθετηθεί σε βάση έδρασης από οπλισμένο σκυρόδεμα και η επιφάνειά τους είναι 48 τ.μ. η κάθε μια. Διαθέτουν WC, είναι εφοδιασμένες με συναγερμό, σύστημα θέρμανσης–κλιματισμού,  θερμοσίφωνα, πυροσβεστική φωλιά, αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης καπνού και αλεξικέραυνο, ενώ υπάρχει εγκατεστημένο πλήρες ηλεκτρολογικό, υδραυλικό και αποχετευτικό δίκτυο.

«Με την τοποθέτηση των τεσσάρων αυτών αιθουσών ολοκληρώνεται το έργο της προμήθειας, με ίδιους πόρους, επτά προκατασκευασμένων αιθουσών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των νηπιαγωγείων του Δήμου που προέκυψαν με την απόφαση υποχρεωτικής φοίτησης στο προνήπιο», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάσης Σχίζας, υπογραμμίζοντας ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει η σύνδεση των αιθουσών με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας (ρευματοδότηση, υδροδότηση, αποχέτευση) και θα διαμορφωθεί ο προαύλειος χώρος.

Ο σχεδιασμός του Δήμου στην προσχολική εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί με την ανέγερση του 12ου Νηπιαγωγείου στη συνοικία της Ζωφριάς και με τη λειτουργία του 13ου Νηπιαγωγείου στον Παιδικό Σταθμό ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΕΣ, στη συνοικία Δροσούπολης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται, επίσης, οι ενέργειες του Δήμου προς την ΚΤΥΠ ΑΕ με σκοπό την ανέγερση του 14ου Νηπιαγωγείου στη συνοικία Αγίου Ιωάννη.

Ήδη ο σχετικός προγραμματισμός πήρε τη μορφή Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και εστάλη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής με σκοπό να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η ίδρυση των νέων σχολείων.

Διαβάστε Επίσης...

Εντείνουν τα μέτρα πυροπροστασίας ο Δήμος Φυλής και ο ΣΥΝ.ΠΑ.
Τους Υφυπουργούς Γ.Αμυρά και Σ.Ζαχαράκη ξενάγησε ο Χρ.Παππούς στην Πάρνηθα
Ανακοίνωση για επικαιροποίηση στοιχείων Δικαιούχων Κοινωνικού Παντοπωλείου – Φαρμακείου – Βασικών Αγ...
Σε εξέλιξη πρόγραμμα συντήρησης και εξοπλισμού Γυμνασίων και Λυκείων στη Φυλή
Ο Δήμος Φυλής στα "χέρια" του δημότη με το City On Fyli
Ανάρτηση Δασικού Χάρτη Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής στις 23/6
Ολοκληρώνεται το Αντιπλημμυρικό έργο στη Λίμνη Άνω Λιοσίων
Επαναλειτουργούν ενισχυμένα και δωρεάν τα ΚΔΑΠ του Δήμου Φυλής
Ευχαριστήριο του Π.Καμαρινόπουλου στον Αντιπρόεδρο της Βουλής Αθανάσιο Μπούρα
Προτάσεις για τη χρηματοδότηση 12 μεγάλων έργων κατέθεσε ο Δήμος Φυλής στο ΥΠΕΣ
Μια εξαιρετική παιδική παράσταση για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password