Συνέντευξη του Πρωθυπουργού, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης , θα παραχωρήσει σήμερα Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου συνέντευξη τύπου, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

Στο  νέο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε χθές  ο Πρωθυπουργός, αναφέρθηκε  πριν λίγο στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός παρα τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Στελιος Πέτσας.

Ο κ.Στέλιος Πέτσας μεταξύ άλλων είπε: «Το πακέτο που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός δίνει μια τρομερή ώθηση στην ελληνική οικονομία. Δεν απαντά μόνο την ανάγκη να στηρίξουμε όσους επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά προχωράει και πιο πέρα.

Περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα περίπου 7 δισ. ευρώ και προγράμματα που αφορούν στην ενίσχυση ρευστότητας από το τραπεζικό σύστημα -δεν μιλάω για την επιστρεπτέα προκαταβολή- τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ. Είναι ένα πακέτο περίπου 10 δισ. ευρώ για το επόμενο χρονικό διάστημα, μέχρι του χρόνου τέτοιο καιρό, που δίνει μια ώθηση στην ελληνική οικονομία πάνω από 5 μονάδες του Α.Ε.Π.. Είναι τεράστια νούμερα που δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία ιδεολογική αγκύλωση και πως το μόνο που έχει μπροστά του ο Πρωθυπουργός είναι το συμφέρον της χώρας και η στήριξη του κόσμου της εργασίας, της ελληνικής κοινωνίας. Πρώτον γιατί οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα δουν το εισόδημά τους να ανεβαίνει, άρα θα έχουν μια αναπλήρωση  αυτών που υπέστησαν λόγω της κρίσης. Και δεύτερον, γιατί η εμπιστοσύνη που έχουμε χτίσει στις αγορές -και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό- εμπεδώνεται, επειδή όλοι καταλαβαίνουν τι πάμε να κάνουμε. Πάμε να αναπληρώσουμε μια καθίζηση από ένα εξωγενή παράγοντα, όπως η πανδημία του κορονοϊού. Η εμπιστοσύνη που έχει οικοδομηθεί μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε αυτά τα χρήματα να τα ρίξουμε στην αγορά. 

Τα χρήματα αυτά είναι πλέον στο τραπέζι και δεν είναι στο συρτάρι. Υπάρχει η δυνατότητα στον κρατικό Προϋπολογισμό να τα διαθέσει με ασφάλεια, εμπεδώνοντας συνεχώς την εμπιστοσύνη. Όσον αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή, μιλάμε ήδη για 2,1 δισ. συν, 1,5 δισ. ευρώ ο τρίτος κύκλος και άλλα 600 εκατ. ο τέταρτος που έρχεται. Είναι πολύ σημαντική στήριξη  για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα. 

Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, αφορά τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες. Δεν αφορά, σε αυτή τη φάση τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα και τους συνταξιούχους. Ο Πρωθυπουργός στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, θα αποσαφηνίσει και τον χρονικό του  ορίζοντα και τις προθέσεις του. 

Δεν υπάρχει καμία μείωση στις συντάξεις. Δίνουμε στους συνταξιούχους, περίπου 2 δισ. μέχρι το τέλος του χρόνου».

Διαβάστε Επίσης...

Το EFSF ενέκρινε όγδοη μείωση του εντόκου περιθωρίου για την Ελλάδα, ύψους 122,5 εκατ. €
Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Προστασία της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα
Βουλή: Κατατέθηκε η διάταξη για το «δικαίωμα κατάρτισης συνδυασμών στις βουλευτικές εκλογές
Κώστας Σκρέκας: Ίδιες ή και χαμηλότερες οι τιμές ενέργειας τον Φεβρουάριο, σε σχέση με τον Ιανουάριο
Το 6ο Podcast της ΝΔ, με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη
Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Δική μας πυξίδα παραμένει η καλύτερη ζωή για κάθε πολίτη
Γιάννης Οικονόμου: Εκφραστής, εμπνευστής και ηγέτης του «Τραμπισμού αλά γκρέκα» ο κ. Τσίπρας
ΝΔ: Ντροπή για τον πολιτικό πολιτισμό μας η πρωτόγνωρη επίθεση του κ. Βαρεμένου κατά της Άννας Καραμ...
Άκης Σκέρτσος: Τι διακυβεύεται σε λίγες εβδομάδες;
Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα
Σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεδριάζει στις 14:00 το υπουργικό συμβούλιο
Ανυπόστατα και έωλα τουρκικά επιχειρήματα - Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί κανέναν

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password