Πέμπτη, οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για τη Δυτική Αττική

Σταθεροί παραμένουν για ακόμη μία μέρα οι δείκτες της πανδημίας στη χώρα μας, παρότι διάγουμε την έκτη εβδομάδα του lockdown.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε Δυτική Αττική, Κοζάνη ενώ ιδιαίτερα αυξημένο είναι το επιδημιολογικό φορτίο σε Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Γρεβενά, Πέλλα και Λάρισα.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων δεν αποκλείεται να εισηγηθεί πιο αυστηρούς περιορισμούς στις περιοχές αυτές. Στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων βρίσκονται εισηγήσεις για αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα σε νομούς με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο καθώς, μέσω lockdown, παραμένει υψηλός ο αριθμός θανάτων και διασωληνωμένων.

Μερικά από τα μέτρα που εξετάζονται για να επιβληθούν άμεσα στην Δυτική Αττική είναι η αύξηση των τεστ, αυστηροποίηση  της επιτήρησης, απαγόρευση του click away μέχρι και ολικό απαγορευτικό τύπου Μαρτίου. 

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στον Ασπρόπυργο αλλά τους λοιμωξιολόγους προβληματίζουν μάλιστα και κάποιοι όμοροι δήμοι, όπως η Μάνδρα και η Ελευσίνα. Σε κάθε περίπτωση, θα κάνουν την εισήγησή τους, και τις επόμενες ώρες θα αποφασίσει η κυβέρνηση.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων  θα συνεδριάσει πάλι την Πέμπτη προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση και στις υπόλοιπες περιοχές τις χώρας  και να πάρει νέα ενδεχομένως μέτρα.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password