Πάνω από 430 εκατ. ευρώ έχει διαθέσει η Περιφέρεια Αττικής για τη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας

«Από την έναρξη της πανδημίας την άνοιξη του 2020 μέχρι σήμερα, η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει θέσει στη διάθεση του ΕΣΥ, των ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας και των επαγγελματιών και επιχειρήσεων της Αττικής πάνω από 430 εκατομμύρια ευρώ», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση- απάντηση της Περιφέρειας Αττικής στην επιστολή της Ρένας Δούρου σχετικά με τον εορταστικό στολισμό του Λεκανοπεδίου.

Σημειώνεται ότι η επικεφαλής της παράταξης του περιφερειακού συμβουλίου “Δύναμη Ζωής”, στην επιστολή της, πέρα των ενεργειών που είχε προωθήσει επί διοίκησής της, για την ενίσχυση του ΕΣΥ (41,6 εκατ. ευρώ για εξοπλισμό, 740.000 για 68 κλίνες και 18 αναπνευστήρες για τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής) πρότεινε να διατεθεί η δαπάνη των 700.000 ευρώ για τον φετινό εορταστικό στολισμό του οδικού δικτύου, στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

Αναλυτικά τα χρήματα που διατέθηκαν για τη στήριξη της δημόσιας υγείας κατά το τελευταίο 9μηνο σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοίκηση της Περιφερείας, είναι μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020:

– 22 εκατ. ευρώ, για αγορά εξοπλισμού υγείας για τα Νοσοκομεία της Αττικής και τις Υγειονομικές της Περιφέρειες.

– 100 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των φορέων Υγείας της Αττικής, με επικουρικό προσωπικό Ιατρών και Νοσηλευτών σε 73 φορείς Υγείας της Περιφέρειας.

– Για την ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να δημιουργηθεί Δίκτυο Διασφάλισης Δημόσιας Υγείας , με σκοπό την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών σε περιοχές της Αττικής όπου υπάρχει συγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων.

– 10 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την αναβάθμιση των εργαστηρίων του ΚΕΔΥ.

– Χρηματοδότηση του υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με 600.000 ευρώ για την προμήθεια περιπολικού σκάφους με υγειονομικό εξοπλισμό για την μεταφορά ασθενών με Covid.

Επίσης από τους ιδίους πόρους της Περιφέρειας:

– Δόθηκαν για την ενίσχυση της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας της Αττικής 41,6 εκατ. ευρώ, ενώ έχει παραδοθεί στα νοσοκομεία εξοπλισμός ύψους 28 εκατ. ευρώ,

– Διατέθηκαν 740 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του εξοπλισμού των ΜΕΘ και ΜΑΦ Νοσοκομείων της Αττικής. Έχει ολοκληρωθεί ήδη η εγκατάσταση 10 αναπνευστήρων στον Ευαγγελισμό, ενώ το επόμενο διάστημα θα παραδοθούν άλλοι 8 αναπνευστήρες ΜΕΘ στο Αττικό, 50 κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ σε Τζάνειο, Ασκληπιείο, Θριάσιο, Αττικόν και 18 κρεβάτια στις ΜΕΘ Εμφραγμάτων στον Ευαγγελισμός.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο στολισμός της Αττικής κοστίζει μόλις το 0,0016%, των δαπανών για την υγεία και την επιχειρηματικότητα και εκφράζεται απόλυτη συμφωνία με την άποψη της Ρ. Δούρου ότι «απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί την περίοδο αυτή η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία και των ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας».

Διαβάστε Επίσης...

Βουλή: Ψηφίζεται η τροπολογία που “μπλοκάρει” το κόμμα Κασιδιάρη
Για την Τουρκία, αναχωρεί και δεύτερη ομάδα της ΕΜΑΚ
Έχουν ξεπεράσει τους 8.700 οι νεκροί από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία
Νέο κύμα χιονοπτώσεων - Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Διακήρυξη Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου
Εξοικονόμηση ενέργειας και ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών
Βουλή- Κυριάκος Μητσοτάκης: Για σας κ. Τσίπρα η άμυνα δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα
Βουλή- Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέο, μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις από την 1η Ιανουαρίου 2024
Πρόσβαση σε νέες ψηφιακές υπηρεσίες υγείας έχουν από σήμερα οι χρήστες του gov.gr
Γιάννης Οικονόμου: Η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, η κυβέρνηση δίπλα στον πολίτη
H ΕΕ ενέκρινε 1,36 δισ. ευρώ για στήριξη ελληνικών ενεργοβόρων επιχειρήσεων

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password