Ο Ειδικός Γραμματέας Φ. Κουρμούσης ενημέρωσε το ΒΕΠ για την επιδότηση δανείων

 

Ειδική ενημέρωση προς τα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου σχετικώς με το Πρόγραμμα «Γέφυρα» έκανε μέσω τηλεδιασκέψεως ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.
Με το Πρόγραμμα «Γέφυρα» η κυβέρνηση επιδοτεί για εννέα μήνες τα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια με υποθήκη στην κύρια κατοικία όσων επλήγησαν από το στέλεχος κορονοϊού “Covid-19”. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Φώτης Κουρμούσης, δικαίωμα ένταξης στο Πρόγραμμα έχουν οι ακόλουθες κατηγορίες δικαιούχων:
➢ Φυσικά πρόσωπα εργαζόμενοι σε κλάδους που έχουν πληγεί, άνεργοι που λαμβάνουν έκτακτη στήριξη, ελεύθεροι επαγγελματίες σε πληγέντες κλάδους
➢ Φυσικά πρόσωπα με σημαντική μείωση του μηνιαίου μισθού τους
➢ Επαγγελματίες που παρουσίασαν μείωση της εμπορικής δραστηριότητάς τους (μειωμένος ΦΠΑ άνω του 20%, λαμβάνοντας υπόψη το 2ο τρίμηνο 2020 σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2019)
➢ Δικαιούχοι που έλαβαν ενίσχυση με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής
➢ Φυσικά πρόσωπα που εντάσσονται στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»
➢ Ιδιοκτήτες ακινήτων που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο.
Στη συζήτηση που ανέπτυξε με μέλη του ΒΕΠ ο κ. Κορμούσης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι για όλες αυτές τις κατηγορίες πληγέντων παρέχεται επιδότηση, τόσο για τα εξυπηρετούμενα, όσο και για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Υπενθύμισε μάλιστα πως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Ανδριανός Μιχάλαρος τόνισε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες κινούνται στη σωστή κατεύθυνση εφ’ όσον επιβραβεύονται οι συνεπείς δανειολήπτες, με εξυπηρετούμενα δάνεια, οι οποίοι έχουν πληγεί από την πανδημία, ενώ υποστηρίζεται το σύνολο των δανειοληπτών που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση και έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο, ακόμη και μετά το τέλος του 2018. Επισήμανε μάλιστα ότι πρέπει να περιορισθεί ο κίνδυνος να προκύψει μια νέα γενιά «κόκκινων δανείων» ως συνέπεια του κορωνοϊού “Covid-19”.
Όσον αφορά στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αίσθηση προκάλεσαν οι εκτιμήσεις που έκανε ο κ. Μιχάλαρος σχετικώς με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή για την ύφεση στην εθνική οικονομία και για τις δυσοίωνες εκτιμήσεις που διατυπώνονται. «Είναι χρέος μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των επιχειρήσεων, δίπλα στα μέλη μας και στα σωματεία, ειδικά σε αυτόν τον δύσκολο χειμώνα που μας περιγράφουν. Το μήνυμα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς είναι σαφές: Να υπάρξει στρατηγική για παραγωγική ανασυγκρότηση, Ας παραμεριστούν οι όποιες συντεχνιακές αντιλήψεις για να περάσει η Ελλάδα στην παραγωγή και την ανάπτυξη», επισήμανε ο Πρόεδρος.
Ο Διευθυντής του Β.Ε.Π. κ. Μιχάλης Γιάγκας ενημέρωσε σχετικώς με τη διαδικασία βεβαίωσης στο Δημόσιο των οφειλομένων από τέλη τήρησης μερίδας Γ.Ε.ΜΗ. και συνδρομών των μελών του Επιμελητηρίου, καθώς και τη συμμετοχή του Β.Ε.Π στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της προσαρμοστικότητας εργαζομένων στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο. Ακολούθησαν η έγκριση της αγοράς γραφείου στον 4ο όροφο του κτιρίου που στεγάζεται το Επιμελητήριο και ενημερώσεις για την παράταση των προγραμμάτων “NEWBRAIN” και “EUROFEM”. Η συνεδρίαση έκλεισε με θέματα που αφορούν στην τροποποίηση υποβληθέντος Οργανογράμματος και ανακοινώσεις.

Διαβάστε Επίσης...

Βουλή: Ψηφίζεται η τροπολογία που “μπλοκάρει” το κόμμα Κασιδιάρη
Για την Τουρκία, αναχωρεί και δεύτερη ομάδα της ΕΜΑΚ
Έχουν ξεπεράσει τους 8.700 οι νεκροί από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία
Νέο κύμα χιονοπτώσεων - Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Διακήρυξη Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου
Εξοικονόμηση ενέργειας και ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών
Βουλή- Κυριάκος Μητσοτάκης: Για σας κ. Τσίπρα η άμυνα δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα
Βουλή- Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέο, μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις από την 1η Ιανουαρίου 2024
Πρόσβαση σε νέες ψηφιακές υπηρεσίες υγείας έχουν από σήμερα οι χρήστες του gov.gr
Γιάννης Οικονόμου: Η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, η κυβέρνηση δίπλα στον πολίτη
H ΕΕ ενέκρινε 1,36 δισ. ευρώ για στήριξη ελληνικών ενεργοβόρων επιχειρήσεων

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password