Με το βλέμμα στο μέλλον για μια καλύτερη Ελλάδα

 

Γιώργος Κώτσηρας

Βουλευτής Δυτικής Αττικής,της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η Κυβέρνηση δρα με εγρήγορση, υπευθυνότητα, συνέπεια και οργάνωση στο υγειονομικό κομμάτι έχοντας νομοθετήσει την επαναλειτουργία των οικονομικών δραστηριοτήτων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επανεκκίνηση του τουρισμού. Βασικοί της στόχοι αφενός να μείνουμε ασφαλείς, διασφαλίζοντας, έτσι, όσα πετύχαμε όλοι μαζί και αφετέρου η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, η μεθοδική προετοιμασία της ανάκαμψης της επόμενης ημέρας και η επαναφορά της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης μέσω της εφαρμογής του προγράμματός της Κυβέρνησης (επιτάχυνση επενδύσεων, μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, ψηφιοποίηση του κράτους κοκ.)

Η μάχη στο πεδίο της οικονομίας είναι εξαιρετικά απαιτητική. Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από ένα παγκόσμιο υγειονομικό φαινόμενο και ταυτόχρονα με τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να εφαρμόζει πιστά το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα.

Παράλληλα, σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε καίριους τομείς συνεχίζονται. Στο τομέα της δικαιοσύνης με πρόσφατες ρυθμίσεις επιδιώκεται η αποσυμφόρηση της δικαστικής ύλης και η προώθηση της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης που θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό και την ουσιαστική επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης. Η επίτευξη των στόχων αυτών αποτελεί προϋπόθεση για την ενίσχυση του κράτους δικαίου καθώς και του αναπτυξιακού προφίλ της χώρας.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, οι πολύ πρόσφατες μεταρρυθμίσεις επιφέρουν ουσιώδεις αλλαγές σε όλες της βαθμίδες, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Πανεπιστήμιο. Στόχοι της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου σχολείου (το οποίο -πέρα από τη στείρα μετάδοση γνώσεων θα δίνει έμφαση στην καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, όπως είναι ο εθελοντισμός, η οικολογική συνείδηση, η οδική ασφάλεια, η πρόληψη από εξαρτήσεις, η επιχειρηματικότητα, η πρόληψη και προστασία από φυσικές καταστροφές, ο αλληλοσεβασμός, η ρομποτική και γενικότερα οι νέες τεχνολογίες) και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών πανεπιστημίων.

Στο εξαιρετικά κομβικό κομμάτι των Δημόσιων Επενδύσεων συνεχίζονται οι διαδικασίες για την εκκίνηση των εργασιών στο Ελληνικό, γεγονός που θα βοηθήσει στη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού και στην ενίσχυση της ελκυστικότητάς της.

Παράλληλα με τη συνέχιση της στήριξης στους επαγγελματικούς κλάδους και τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί (μέσω οικονομικής ενίσχυσης και ελαφρύνσεων) και με τις παραπάνω μεταρρυθμίσεις, η Κυβέρνηση σχεδιάζει με μεθοδικότητα την επόμενη μέρα. Εργάζεται μεθοδικά για την αξιοποίηση των εργαλείων του Next Generation EU (του πακέτου της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Οικονομίας, όπως αυτό θα διαμορφωθεί από τις τελικές αποφάσεις της Ε.Ε.). Η έγκαιρη κατάθεση εθνικών σχεδίων επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων αποτελεί σημαντικό σημείο του προτεινόμενου σχεδιασμού και απαραίτητη προϋπόθεση για να διασφαλιστεί η ταχεία αποδέσμευση των πόρων. Η μεθοδική, οργανωμένη και αποτελεσματική αξιοποίηση των συγκεκριμένων πόρων κρίνεται απαραίτητη για να κτίσουμε την Ελλάδα που ονειρευόμαστε, μια Ελλάδα ριζικά μεταμορφωμένη προς το καλύτερο.

Βασικοί άξονες της πατρίδας μας θα είναι η ψηφιοποιημένη δημόσια διοίκηση, δικαιοσύνη και εκπαίδευση, ένα σύγχρονο, πλήρες και αποδοτικό σύστημα υγείας και η βελτίωση των υπαρχουσών εθνικών υποδομών. Σε αυτή την πορεία, η Κυβέρνηση κινείται πάνω στους άξονες που η ίδια διαμόρφωσε από τον Ιούλιο του 2019: στην εμπιστοσύνη που κτίστηκε με την αποτελεσματική διαχείριση των κρίσεων που αντιμετώπισε, στην εθνική ομοψυχία και συνοχή, στον ολοκληρωμένο και μεθοδικό σχεδιασμό των επόμενων βημάτων, στην τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων και διαμόρφωση των προτεραιοτήτων, στην προαγωγή και εμπέδωση της ατομικής ευθύνης, στον επαναπροσδιορισμό της σχέσης κράτους-πολίτη, στην ουσιαστική ενίσχυση επιχειρήσεων, εργαζομένων και επαγγελματιών και στην ορθολογική χρήση των εθνικών πόρων.

Το αυξημένο πολιτικό κεφάλαιο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο αναγνωρίζεται πλήρως από την ελληνική κοινή γνώμη και έχει ενισχύσει την εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό, αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για τη αταλάντευτη συνέχιση του έργου της Κυβέρνησης με σταθερά, υπεύθυνα και ρεαλιστικά βήματα.

Διαβάστε Επίσης...

LIVE-COP28-Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρά τις κλιματικές καταστροφές που υπέστη η χώρα μας, αναδύεται μια...
Για την αναβάθμιση από τον οίκο  Fitc-Κωστής Χατζηδάκης: Μεγάλη εθνική επιτυχία!
Αναβάθμισε ο οίκος Fitch το ελληνικό αξιόχρεο στην επενδυτική βαθμίδα
COP28-Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Πόρος το τρίτο νησί που εντάσσεται στο πρόγραμμα GR-eco Islands
Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η συμμετοχή της Ελλάδας στην COP28
Πρωθυπουργός: Να γίνουμε ένα παγκόσμιο κέντρο όσον αφορά την ηθική και τον κώδικα δεοντολογίας Τεχνη...
Πρωθυπουργός: Καθιερώνουμε, για όποιον το επιθυμεί, εντός και εκτός Ελλάδας, την επιστολική ψήφο στι...
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο «Γραφείο Σεφέρη» στο Λονδίνο
e-ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: από τις 27 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2023
Οι βασικές διατάξεις του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Βουλή: Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικών επιτροπών σχετικά με τη σύμβαση «...
Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password