Η υπευθυνότητα Μητσοτάκη απάντηση στην μικροπολιτική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Κώτσηρας, Βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής

Βρισκόμαστε εν μέσω του δεύτερου κύματος κορωνοϊού, εν μέσω  μίας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που έχει ασκήσει πρωτοφανή πίεση στα πλέον προηγμένα συστήματα υγείας και στις πλέον ισχυρές οικονομίες του πλανήτη. Η χώρα μας, εν μέσω αυτής της συγκυρίας, κάνει μια τιτάνια προσπάθεια και στέκεται όρθια τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Εν μέσω, λοιπόν, αυτής της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης με τις αναπόφευκτες οικονομικές προεκτάσεις σε όλες τις οικονομίες παγκοσμίως, εν μέσω μίας ταυτόχρονης οξείας κρίσης στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε – απουσία υπεύθυνης αντιπολιτευτικής γραμμής και διάθεσης για άσκηση ουσιαστικής αντιπολίτευσης- να υποβάλει πρόταση δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών, προωθώντας την επαναφορά «συνθημάτων» της περιόδου 2012-2014, λες και δεν μεσολάβησε η περίοδος διακυβέρνησής του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, άλλωστε, πως για μία ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει αυτόν τον δρόμο, σε μία περίοδο που κατεξοχήν απαιτείται ώριμη, υπεύθυνη αντιπολίτευση για την αντιμετώπιση των συνεπειών μιας πρωτοφανούς κρίσης. Σε αντιδιαστολή με αυτή τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευση βρίσκεται η υπεύθυνη στάση της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στις κρίσιμες για τη χώρα στιγμές του Ιουλίου του 2015. Ως αξιωματική αντιπολίτευση τότε, η Νέα Δημοκρατία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και επέδειξε την ωριμότητα που τη χαρακτηρίζει διαχρονικά ως παράταξη, με βασικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και τη σωτηρία της Χώρας, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να επιλέξει έναν άλλον δρόμο που πιθανότατα θα οδηγούσε στην ταχεία επαναφορά της στην εξουσία.

Συνεπώς, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αν και μας προβληματίζει και μας απογοητεύει βαθύτατα λόγω του καίριου ρόλου που διαδραματίζει στη δημοκρατία μας η αξιωματική αντιπολίτευση, σε καμία περίπτωση δεν μας εκπλήσσει. Πολύ πρόσφατα, άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισε επί της αρχής ούτε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Ιανού, ούτε την τροπολογία για την αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από την θεομηνία. Δυστυχώς, η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί να κατανοήσει πως η κοινωνική πολιτική, η κοινωνική ευαισθησία και η στήριξη στους ευπαθείς συμπολίτες μας αποδεικνύονται με πράξεις κι όχι με συνθήματα, άσκηση μικροπολιτικής. Η χώρα μας κάνει μία τιτάνια προσπάθεια να ορθοποδήσει από μία οικονομική κρίση ετών και το εθνικό συμφέρον, η αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων της κοινωνίας και η στήριξη των πλέον αδύναμων συμπολιτών μας στην καθημερινότητά τους θα έπρεπε να ξεπερνούν κατά πολύ σε προτεραιότητα τις εσωκομματικές ισορροπίες, την μικροπολιτική και τις ιδεοληψίες. Αν οι συγκεκριμένες υπερβάσεις κατηύθυναν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα σηματοδοτούσε την πραγματική πρόοδο, αυτό θα αποτελούσε μια πραγματικάπροοδευτική, αδογμάτιστη πολιτική εκ μέρους του. Ελπίζω να βρεθεί ο σωστός δρόμος γιατί μια υπεύθυνη αντιπολίτευση συνδράμει στη βελτίωση της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού.

Στον τομέα της Οικονομίας, η Κυβέρνηση από τους πρώτους κιόλας μήνες ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας ανέστρεψε το οικονομικό κλίμα, η Ελλάδα ανέκτησε τη χαμένη οικονομική αξιοπιστία της και αντιμετωπίζεται πλέον ως ένας ισότιμος εταίρος, δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια και ο Έλληνας πολίτης αισθάνεται πλέον ότι υπάρχει μια πιο οργανωμένη δομή διακυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέπεμψε εξ αρχής υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και αξιοπιστία.

Όσον αφορά το έργο στο πεδίο της Οικονομίας συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση προχώρησε στην υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, οι οποίες έδωσαν νέα πνοή στην ελληνική οικονομία (αποπληρωμή του ακριβού τμήματος των δανείων του ΔΝΤ, πλήρης κατάργηση των κεφαλαιακών περιορισμών, θέσπιση του πλαισίου των μικροχρηματοδοτήσεων, προώθηση φορολογικών παρεμβάσεων και χορήγηση επενδυτικών κινήτρων για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας). Επιπλέον, πραγματοποίησε μόνιμες παρεμβάσειςμε σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών με στόχο την ανακούφιση των τελευταίων από την υπέρμετρη επιβάρυνση και την άνευ προηγούμενου οικονομική τους αφαίμαξη την περίοδο 2015-2019: μείωση ΕΝΦΙΑ, κατάργηση ΕΝΦΙΑ σε μικρά και απομακρυσμένα νησιά, μείωση φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, μείωση ασφαλιστικών εισφορών που είχαν κυριολεκτικά «γονατίσει» τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις κατά την περίοδο 2016-2019, αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για να ενισχυθεί ένας κλάδος που έχει πληγεί όσο λίγοι κατά την οικονομική κρίση, απαλλαγή όλων των ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% ανεξαρτήτως της μορφής αναπηρίας από την εισφορά αλληλεγγύης, παροχή κινήτρων σε φυσικά πρόσωπα που εισφέρουν επενδυτικά κεφάλαια για νεοφυείς επιχειρήσεις, παροχή ισχυρού φορολογικού κινήτρου για την πραγματοποίηση επενδύσεων σε πράσινη οικονομία, ενέργεια και ψηφιοποίηση και ενίσχυση ηλεκτρονικών συναλλαγών .

Για μία ακόμα φορά, η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιδεικνύει πολιτική υπευθυνότητα ως απάντηση στην ανευθυνότητα. Σέβεται απόλυτα τους θεσμούς ως απάντηση στην εργαλειοποίησή τους. Προτάσσει το εθνικό συμφέρον, την  αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων της κοινωνίας και τη στήριξη των πλέον αδύναμων συμπολιτών μας στην καθημερινότητά τους ως απάντηση στην τήρηση εσωκομματικών ισορροπιών, την άσκηση μικροπολιτικής και τις ιδεοληψίες εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην πολιτική, άλλωστε, η ιστορία γράφεται με πράξεις και συνέπεια λόγων και έργων.

Διαβάστε Επίσης...

Ασπρόπυργος-Κυριάκος Μητσοτάκης: Δίνουμε προοπτική, καλές και καλοπληρωμένες δουλειές στα νέα παιδιά...
Χαμηλότερες οι χρεώσεις στα τιμολόγια ρεύματος από τους προμηθευτές για το Μάρτιο
Αύριο, Σάββατο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Ασπρόπυργο
Θ. Σκυλακάκης: Αντισταθμιστικά οφέλη για την αλιεία σε περιπτώσεις όπως η εγκατάσταση ανεμογεννητριώ...
Ελευσίνα- Λ.Αυγενάκης: Με διάλογο συνδιαμορφώνουμε την εθνική στρατηγική αλιείας και υδατοκαλλιέργει...
Ελευσίνα: Ξεκινά, σήμερα το Διήμερο Συνέδριο του ΥπΑΑΤ: Γαλάζιοι Ορίζοντες» στην ελληνική αλιεία, στ...
ΟΝΕΧ: Πρώτη φορά πλοία από την Αλγερία εντάσσονται σε ελληνικό ναυπηγείο
Μετατροπή του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας σε Διαχρονικό Μουσείο, δωρεά στο ΥΠΠΟ από το «Ίδρυμα Πα...
ΥΠΕΝ: Συμπληρωματικά μέτρα για τη μείωση των τιμών αγροτικού ρεύματος των αγροτών
Η ΕΕ ενέκρινε επίσημα κανονισμό που παρέχει μερική εξαίρεση στους Ευρωπαίους αγρότες από τον κανόνα ...
Πρωθυπουργός: Φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για 2+8 χρόνια και προκαταβολή του ΕΦΚ, 40 εκατ...
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  στη συνάντηση με τους αγρότες: Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password