Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής

Τη συσπείρωση του ιατρικού κόσμου στη μάχη ενάντια στην επιδημία εξέφρασαν οι δεκάδες εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων, των Επαγγελματικών Ενώσεων και  των Επαγγελματικών Ομοσπονδιών της χώρας που συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ.Πατούλης, παρουσία του Υπουργού Υγείας Β. Κικίλια.

Οι εκπρόσωποι των ιατρικών φορέων έθεσαν στον υπουργό Υγείας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες υγείας στις περιοχές τους και εξέφρασαν αιτήματα για να ενισχυθεί η υγειονομική θωράκιση της χώρας απέναντι στην επιδημία. Ο υπουργός Υγείας κατάγραψε τα αιτήματά τους και δεσμεύθηκε να τα εξετάσει ενδελεχώς. Τονίστηκε επίσης  η ανάγκη να ενισχυθεί το ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό και να διασφαλιστούν συνθήκες ασφάλειας για τους εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην επιδημία.

Επίσης συζητήθηκε το σχέδιο για τη συμβολή των ιδιωτών ιατρών στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μέσω συμβάσεων που θα συνάψουν με τα νοσοκομεία. Οι εκπρόσωποι των ιατρικών φορέων εξέφρασαν την επιθυμία να συνεργαστούν για την ενίσχυση της υγειονομικής θωράκισης της χώρας. Τονίστηκε η ανάγκη να συνδράμει η πολιτεία για να παραμείνουν ανοιχτά τα ιατρεία, την κρίσιμη αυτή περίοδο και να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που αποτελεί το ανάχωμα απέναντι στην επιδημία.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη να συνεργαστούν οι Ιατρικοί Σύλλογοι με τις Περιφέρειες κατά το πρότυπο της Αττικής. Ο  κ. Πατούλης παρουσίασε τις κοινές δράσεις του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής για την αναχαίτηση της επιδημίας και την στήριξη του ιατρικού κόσμου. Παράλληλα αναφέρθηκε στο σημαντικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής μέσω του ΕΣΠΑ,  για την στήριξη των ιατρείων που έχουν πληγεί από τον κορωνοιό.

«Είναι η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε τον κοινό εχθρό, την πανδημία που βρίσκεται στο κατώφλι του κάθε Δήμου της χώρας μας. Είμαστε υπέρ της μονιμότητας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ωστόσο αυτή είναι μια ειδική συνθήκη, καθώς η χώρα μας βρίσκεται σε πόλεμο και ο ιατρικός κόσμος πρέπει να συσπειρωθεί.

Η στενή συνεργασία των Περιφερειών με τους Ιατρικούς Συλλόγους μπορεί να δημιουργήσει ένα ισχυρό ανάχωμα απέναντι στην επιδημία. Οι κοινές δράσεις σε επίπεδο πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου είναι σημαντικές όχι μόνο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού αλλά αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον. Η προσπάθεια είναι κοινή για τον πολίτη, το γιατρό  και τη δημόσια υγεία», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων από όλη την Ελλάδα, ο  Α’ αντιπρόεδρος του ΙΣΑ Φ.Πατσουράκος, ο Β αντιπρόεδρος Γ. Δατσέρης, ο γ. γραμματέας Σ.Τσούκαλος και τα μέλη του Δ.Σ Τ.Χατζής, Π.Ψυχάρης, Γ. Μαρίνος, Ι. Κεχρής, Σ. Καλιαμπάκος, Λ. Μαρκάκη, Π.Λεονάρδου,  Θ. Αγγελόπουλος ενώ τον ΠΙΣ εκπροσώπησε ο γ. γραμματέας Γ. Ελευθερίου.

Τοποθέτηση έκανε το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σαρόγλου.

Σημειώνεται ότι μετά από αίτημα των παρευρισκόμενων αποφασίσθηκε να επαναλαμβάνεται μία φορά το μήνα.

 

Διαβάστε Επίσης...

Συνάντηση του νέου Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά με τους δημάρχους της Δυτικής Αττικής και το...
LIVE-COP28-Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρά τις κλιματικές καταστροφές που υπέστη η χώρα μας, αναδύεται μια...
Για την αναβάθμιση από τον οίκο  Fitc-Κωστής Χατζηδάκης: Μεγάλη εθνική επιτυχία!
Αναβάθμισε ο οίκος Fitch το ελληνικό αξιόχρεο στην επενδυτική βαθμίδα
COP28-Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Πόρος το τρίτο νησί που εντάσσεται στο πρόγραμμα GR-eco Islands
Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η συμμετοχή της Ελλάδας στην COP28
Πρωθυπουργός: Να γίνουμε ένα παγκόσμιο κέντρο όσον αφορά την ηθική και τον κώδικα δεοντολογίας Τεχνη...
Πρωθυπουργός: Καθιερώνουμε, για όποιον το επιθυμεί, εντός και εκτός Ελλάδας, την επιστολική ψήφο στι...
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο «Γραφείο Σεφέρη» στο Λονδίνο
e-ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: από τις 27 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2023
Οι βασικές διατάξεις του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Βουλή: Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικών επιτροπών σχετικά με τη σύμβαση «...

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password