Επίσκεψη του Διοικητή ΟΑΕΔ στην Ελευσίνα

Την  Ελευσίνα επισκέφτηκε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτης, στο επίκεντρο οι Εργατικές Κατοικίες στην Παραλία Ελευσίνας.

Ο κ. Πρωτοψάλτης, παρουσία του Δημάρχου Ελευσίνας και του αναδόχου του έργου περιηγήθηκε στις Εργατικές Κατοικίες στην Παραλία Ελευσίνας, όπου διαπίστωσε από μόνος του τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οικισμός. Στην συζήτηση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον Δήμαρχο και τον Διοικητή, συζητήθηκαν όλες οι πιθανές λύσεις, έτσι ώστε μέρος των κατοικιών να παραδοθούν στους δικαιούχους τους, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην συνάντηση συζητήθηκε η άμεση έγκριση από πλευράς του ΟΑΕΔ της Προγραμματικής Σύμβασης που αφορά τα διατηρητέα κτίρια, ώστε ο Δήμος να προχωρήσει στην δημοπράτηση του έργου, καθώς και η δυνατότητα Προγραμματικής Σύμβασης για τα μη διατηρητέα κτίρια του ΟΑΕΔ και η αξιοποίηση τους από τον Δήμο.

Τέλος αναφορά έγινε και για την λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού που ανήκει στην αρμοδιότητα του ΟΑΕΔ. Για την συγκεκριμένη συνεργασία ο Δήμος Ελευσίνας θα παρέχει το παιδαγωγικό προσωπικό ενώ ο ΟΑΕΔ όλες τις υπόλοιπες συμβατικές υποχρεώσεις καθώς επίσης και τον χώρο.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια έτσι ώστε μέρος των κατοικιών του οικισμού να παραδοθεί το επόμενο διάστημα στους δικαιούχους,

Σχετικά με το ΙΡΙΣ ο Διοικητής του ΟΑΕΔ δεσμεύτηκε να επιταχύνει τις διαδικασίες που αφορούν την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, έτσι ώστε το συγκρότημα να αξιοποιηθεί από τον Δήμο.

Ο Δήμαρχος κ .Αργύρης Οικονόμου δηλωσε: Ως Δημοτική Αρχή θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε έτσι ώστε οι Εργατικές Κατοικίες να παραδοθούν στους δικαιούχους, αναβαθμίζοντας παράλληλα με την ανακατασκευή του ΙΡΙΣ το παραλιακό μέτωπο, κάνοντας το πρώτο βήμα για την συνολικότερη αξιοποίηση της περιοχής.

 

Διαβάστε Επίσης...

ΕΥ: Οι γεωπολιτικές εξελίξεις που θα επηρεάσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον το 2023
Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023 Τα εγκαίνια της 4ης Φεβρουαρίου και το αναπτυξιακό στοίχημα
Επιστολή με προτάσεις βιομηχανικών οργανώσεων στον πρωθυπουργό για τo ενεργειακό
HellasQCI: η Ελλάδα αναβαθμίζει την ασφάλεια των ευαίσθητων δεδομένων και των κρίσιμων υποδομών
ΒΕΠ: Σήμερα Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας
Στοιχεία ΔΕΣΦΑ για την κατανάλωση φυσικού αερίου το 2022
ΒΕΠ: Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη
ΒΕΠ: Σήμερα η παρουσίαση υφιστάμενων και νέων Χρηματοδοτικών Εργαλείων από την HDB
Δήμος Ελευσίνας: Πρόγραμμα εορτασμού της 28 ης Οκτωβρίου 2022
Εγκαινιάσθηκε ο πρώτος σταθμός μεταφόρτωσης LNG στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στις εγκαταστάσεις της Ρε...
Συνάντηση του Πρόεδρου του ΒΕΠ, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
ΒΕΠ: Έξυπνη Μεταποίηση και δράσεις χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα ...

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password