Ενίσχυση των συνθηκών ασφαλείας, στη Δυτική Αττική

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κώτσηρας κατέθεσε πριν λίγες μέρες Κοινοβουλευτική Ερώτηση απευθυνόμενη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κοΜιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην οποία ζητά να του κοινοποιηθούν, προς ενημέρωσή του, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τους δείκτες εγκληματικότητας στην Δυτική Αττική την περίοδο από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και τον Ιούλιο του 2020, με έμφαση στα αδικήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, όπως ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές κλπ.

Σε συνέχεια της συγκεκριμένης ερώτησης ο Υπουργός κοινοποίησε τα εν λόγω στοιχεία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με τα οποία παρατηρείται μείωση τον τελευταίο χρόνο, σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία του περασμένου έτους, στις κλοπές και τις διαρρήξεις, της τάξης του 4,43%. Μείωση παρατηρείται και στις κλοπές τροχοφόρων,της τάξης του 14,61%, ενώ βλέπουμε σημαντική βελτίωση στο ποσοστό των ληστειών στην περιοχή της τάξης του 36,34% από την αντίστοιχη περίοδο, ένα χρόνο πριν. Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών παραμένει σταθερός, ενώ βλέπουμε βελτίωση στις εξιχνιάσεις τέτοιων υποθέσεων.

Ο κ Κώτσηρας δήλωσε: «Η εγκληματικότητα στην περιοχή της Δυτικής Αττικής είναι ένα μείζον θέμα που με απασχόλησε από την πρώτη μέρα της εκλογής μου. Αφορά δε, στον συνδυασμό της ενίσχυσης της αστυνόμευσης και στην αναλογική αυστηροποίηση των σχετικών ποινικών διατάξεων. Σημαντική είναι η προσθήκη 1.183 αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας Δίας, μέρος των οποίων έχει κατανεμηθεί στη Δυτική Αττική. Η Ελληνική Αστυνομία πράττοντας το δύσκολο έργο της, αποτυπώνει το  αίσθημα ασφάλειας, το οποίο είναι απαραίτητο στις δημοκρατικές κοινωνίες. Παρατηρούμε τα στοιχεία και προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Η έμφαση που δίνει η Νέα Δημοκρατία στην ενίσχυση των συνθηκών ασφαλείας αποτυπώθηκε και στην αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, όπου ορίστηκε ως κακούργημα η κλοπή μέσω διάρρηξης από συμμορίες, γεγονός που συνετέλεσε και στη μείωση του συγκεκριμένου αδικήματος. Συνεχίζω να είμαι παρών ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της Δυτικής Αττικής.»

Διαβάστε Επίσης...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Οι 7 άξονες που θα καταστήσουν την Αττική ως την πρώτη “πράσινη” Περιφέρεια της Ελ...
Η ΕΕ είναι καλύτερα προετοιμασμένη  για ενδεχόμενες υγειονομικές κρίσεις
Νίκος Ρωμανός: Θα περιμέναμε περισσότερη συστολή και λιγότερα fake news από τον κ. Κασσελάκη
Τιμολόγιο «ΓΑΙΑ»: Μέχρι τις 26 Ιουνίου η υποβολή των αιτήσεων από τους κατόχους συνδέσεων αγροτικού ...
Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας σημαντικός καθαρός εξαγωγέας ηλεκτρι...
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ισχυρή αποτροπή είναι απαραίτητη για μια εξωτερική πολιτική αυτοπεποίθησης
Η ΠτΔ, στα εγκαίνια των γραφείων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), στη Ρώμη.
Mε επανέκδοση 10ετούς ομολόγου βγαίνει στις αγορές το ελληνικό Δημόσιο
Αθήνα: Export Credit Greece: 21-23 Μαΐου η παγκόσμια συνάντηση Berne Union – Prague Club Biennial Me...
Βασίλης Κικίλιας: Πέρυσι στη Νότια Εύβοια-Χάθηκαν δύο παλικάρια από την ΠΑ -Δεν το ξεχνάμε ποτέ
Κοζάνη-Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα στείλουμε μήνυμα στις 9 Ιουνίου, αλλά θα είναι μήνυμα σταθερότητας, σ...
Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura-ΥΠΕΝ: Κόκκινος Κατάλογος-Υπό απειλή το 21,5% των ειδών ζώων, φυτών και μυκήτω...

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password