Ενίσχυση των συνθηκών ασφαλείας, στη Δυτική Αττική

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κώτσηρας κατέθεσε πριν λίγες μέρες Κοινοβουλευτική Ερώτηση απευθυνόμενη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κοΜιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην οποία ζητά να του κοινοποιηθούν, προς ενημέρωσή του, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τους δείκτες εγκληματικότητας στην Δυτική Αττική την περίοδο από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και τον Ιούλιο του 2020, με έμφαση στα αδικήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, όπως ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές κλπ.

Σε συνέχεια της συγκεκριμένης ερώτησης ο Υπουργός κοινοποίησε τα εν λόγω στοιχεία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με τα οποία παρατηρείται μείωση τον τελευταίο χρόνο, σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία του περασμένου έτους, στις κλοπές και τις διαρρήξεις, της τάξης του 4,43%. Μείωση παρατηρείται και στις κλοπές τροχοφόρων,της τάξης του 14,61%, ενώ βλέπουμε σημαντική βελτίωση στο ποσοστό των ληστειών στην περιοχή της τάξης του 36,34% από την αντίστοιχη περίοδο, ένα χρόνο πριν. Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών παραμένει σταθερός, ενώ βλέπουμε βελτίωση στις εξιχνιάσεις τέτοιων υποθέσεων.

Ο κ Κώτσηρας δήλωσε: «Η εγκληματικότητα στην περιοχή της Δυτικής Αττικής είναι ένα μείζον θέμα που με απασχόλησε από την πρώτη μέρα της εκλογής μου. Αφορά δε, στον συνδυασμό της ενίσχυσης της αστυνόμευσης και στην αναλογική αυστηροποίηση των σχετικών ποινικών διατάξεων. Σημαντική είναι η προσθήκη 1.183 αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας Δίας, μέρος των οποίων έχει κατανεμηθεί στη Δυτική Αττική. Η Ελληνική Αστυνομία πράττοντας το δύσκολο έργο της, αποτυπώνει το  αίσθημα ασφάλειας, το οποίο είναι απαραίτητο στις δημοκρατικές κοινωνίες. Παρατηρούμε τα στοιχεία και προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Η έμφαση που δίνει η Νέα Δημοκρατία στην ενίσχυση των συνθηκών ασφαλείας αποτυπώθηκε και στην αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, όπου ορίστηκε ως κακούργημα η κλοπή μέσω διάρρηξης από συμμορίες, γεγονός που συνετέλεσε και στη μείωση του συγκεκριμένου αδικήματος. Συνεχίζω να είμαι παρών ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της Δυτικής Αττικής.»

Διαβάστε Επίσης...

LIVE-COP28-Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρά τις κλιματικές καταστροφές που υπέστη η χώρα μας, αναδύεται μια...
Για την αναβάθμιση από τον οίκο  Fitc-Κωστής Χατζηδάκης: Μεγάλη εθνική επιτυχία!
Αναβάθμισε ο οίκος Fitch το ελληνικό αξιόχρεο στην επενδυτική βαθμίδα
COP28-Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Πόρος το τρίτο νησί που εντάσσεται στο πρόγραμμα GR-eco Islands
Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η συμμετοχή της Ελλάδας στην COP28
Πρωθυπουργός: Να γίνουμε ένα παγκόσμιο κέντρο όσον αφορά την ηθική και τον κώδικα δεοντολογίας Τεχνη...
Πρωθυπουργός: Καθιερώνουμε, για όποιον το επιθυμεί, εντός και εκτός Ελλάδας, την επιστολική ψήφο στι...
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο «Γραφείο Σεφέρη» στο Λονδίνο
e-ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: από τις 27 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2023
Οι βασικές διατάξεις του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Βουλή: Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικών επιτροπών σχετικά με τη σύμβαση «...
Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password