Εκδηλώσεις της περιφέρειας Αττικής για την 75η επέτειο του ΟΗΕ

Την 75η επέτειο από την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τίμησε η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνοντας εορταστικές εκδηλώσεις, προσαρμοσμένες στα υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω της πανδημίας.

Νωρίς το πρωί παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Συντονιστή του γραφείου των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα κ. Γκαετάνο Λεόνε, έγινε έπαρση της σημαίας τουΟΗΕ στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος, από τον κ. Πατούλη και άλλους επισήμους.

Στον ιδιαίτερο συμβολισμό της φετινής επετείου, λόγω της κρίσιμης υγειονομικής συγκυρίας που βιώνει η χώρα μας όπως και όλος ο πλανήτης αναφέρθηκε στο χαιρετισμό που απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Αττικής στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, επισημαίνοντας πως φέτος τιμάται «το 75ετές έργο του Οργανισμού, εν μέσω της πρωτόγνωρης αυτής χρονιάς της πανδημίας, κρίσιμης για το σήμερα και το αύριο των λαών, για την επιβίωση των πληθυσμών και των πολιτών του κόσμου».

«Πρόκειται για μια χρονιά που θα κρίνει, από τις τελικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, τις προτεραιότητες και τις αποφάσεις των κυβερνήσεων και των ηγετών της γης, και την παγκόσμια συνεργασία απέναντι στην πανανθρώπινη δοκιμασία» τόνισε και υπογράμμισε πως είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, που όλα τα έθνη επικεντρώνονται σε έναν κοινό στόχο: να νικήσουν τον κορωνοϊό.

Οι βασικές αρχές

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως βασικές αρχές της ιδρυτικής αποστολής του ΟΗΕ όπως η παγκόσμια  ειρήνη και η πανανθρώπινη αλληλεγγύη είναι πιο επίκαιρες από ποτές, τονίζοντας πως στην παρούσα περίοδο της πανδημίας «ειρήνη σημαίνει  σύμπραξη της  έρευνας, του ιατρικού λειτουργήματος, αλλά και της ίδιας της πολιτικής επικοινωνίας για ένα παγκόσμιο σύστημα Ετοιμότητας  και Πρόληψης που θα υπηρετεί την διάσωση της ανθρώπινης ζωής με διεθνή αλληλεγγύη».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι προτεραιότητα είναι οι ηγέτες και οι κατά τόπους κυβερνήσεις να προστατεύσουν τους ασθενέστερους πολίτες, αλλά και η ανάγκη «από κοινού να επανεξετάσουμε τις αξίες μας και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα του πολιτισμού μας, σε μια νέα ισορροπία της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής προόδου».

Κοινός εχθρός ο Covid-19

Το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών για την 75η επέτειο Α. Γκουτέρες, μετέφερε στο χαιρετισμό του ο Συντονιστής του γραφείου των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα κ. Γκαετάνο Λεόνε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γκουτέρες υπογραμμίζει: «Στον κόσμο μας σήμερα, έχουμε ένα κοινό εχθρό. Τον Covid-19.Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε  μεγαλύτερη ώθηση στην ειρήνη για να πετύχουμε μία παγκόσμια εκεχειρία. Ο χρόνος κυλάει….. Πρέπει να οικοδομήσουμε στη βάση της προόδου. Μία εκπληκτική διεθνής συνεργασία βρίσκεται σε εξέλιξη για ένα  ασφαλές,  οικονομικό και  προσβάσιμο εμβόλιο Covid-19  για όλους. Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης μας προσφέρουν ένα εμπνευσμένο σχέδιο  για να ανακάμψουμε καλύτερα.

Αντιμετωπίζουμε κολοσσιαίες προκλήσεις. Με την παγκόσμια αλληλεγγύη και συνεργασία μπορούμε να τις ξεπεράσουμε. Αυτό είναι  τα Ηνωμένα Εθνη. Σε αυτή την επέτειο, ζητώ από όλους τους ανθρώπους παντού να γίνουν ένα».

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνια εκ μέρους του υπ. Εξωτερικών ο Διευθυντής της Διεύθυνσης ΟΗΕ Πρέσβης Α. Παπαδάκης, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση, εκ μέρους του Δημάρχου Αθηναίων ο Αντιδήμαρχος Γ. Αποστολόπουλος. Επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Στελεχών των Ηνωμένων Εθνών Γ. Καμιζούλης, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σ. Κοκκινάκης. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Μ. Βιδάλη.

Διαβάστε Επίσης...

Εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος
Συνάντηση Γιώργου Πατούλη-Θάνου Πλεύρη, για την υγειονομική θωράκιση της Αττικής
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στην Αττική λόγω των μαθητικών παρελάσεων
Εγκρίθηκε από την ΕΕ 1,6 Δις € για το Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την Περίοδο 2021-2027
Περιφέρεια Αττικής: Νέα εφαρμογή «MyAttica» για κινητά τηλέφωνα
Η Αττική αλλάζει- Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου-Η Δυτική Αττική στο επίκεντρο
Κατασκευή αγωγού ομβρίων στη Αθηνών - Κορίνθου, στο Σκαραμαγκά
Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκινάει σήμερα το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Οικιστών Πανοράματος- ΤΙΤΑΝ
Ο Γ.Πατούλης, στην εκδήλωση των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ στο ΧΥΤΑ Φυλής
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και του νέου Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλά...

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password