Εκδηλώσεις της περιφέρειας Αττικής για την 75η επέτειο του ΟΗΕ

Την 75η επέτειο από την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τίμησε η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνοντας εορταστικές εκδηλώσεις, προσαρμοσμένες στα υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω της πανδημίας.

Νωρίς το πρωί παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Συντονιστή του γραφείου των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα κ. Γκαετάνο Λεόνε, έγινε έπαρση της σημαίας τουΟΗΕ στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος, από τον κ. Πατούλη και άλλους επισήμους.

Στον ιδιαίτερο συμβολισμό της φετινής επετείου, λόγω της κρίσιμης υγειονομικής συγκυρίας που βιώνει η χώρα μας όπως και όλος ο πλανήτης αναφέρθηκε στο χαιρετισμό που απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Αττικής στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, επισημαίνοντας πως φέτος τιμάται «το 75ετές έργο του Οργανισμού, εν μέσω της πρωτόγνωρης αυτής χρονιάς της πανδημίας, κρίσιμης για το σήμερα και το αύριο των λαών, για την επιβίωση των πληθυσμών και των πολιτών του κόσμου».

«Πρόκειται για μια χρονιά που θα κρίνει, από τις τελικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, τις προτεραιότητες και τις αποφάσεις των κυβερνήσεων και των ηγετών της γης, και την παγκόσμια συνεργασία απέναντι στην πανανθρώπινη δοκιμασία» τόνισε και υπογράμμισε πως είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, που όλα τα έθνη επικεντρώνονται σε έναν κοινό στόχο: να νικήσουν τον κορωνοϊό.

Οι βασικές αρχές

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως βασικές αρχές της ιδρυτικής αποστολής του ΟΗΕ όπως η παγκόσμια  ειρήνη και η πανανθρώπινη αλληλεγγύη είναι πιο επίκαιρες από ποτές, τονίζοντας πως στην παρούσα περίοδο της πανδημίας «ειρήνη σημαίνει  σύμπραξη της  έρευνας, του ιατρικού λειτουργήματος, αλλά και της ίδιας της πολιτικής επικοινωνίας για ένα παγκόσμιο σύστημα Ετοιμότητας  και Πρόληψης που θα υπηρετεί την διάσωση της ανθρώπινης ζωής με διεθνή αλληλεγγύη».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι προτεραιότητα είναι οι ηγέτες και οι κατά τόπους κυβερνήσεις να προστατεύσουν τους ασθενέστερους πολίτες, αλλά και η ανάγκη «από κοινού να επανεξετάσουμε τις αξίες μας και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα του πολιτισμού μας, σε μια νέα ισορροπία της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής προόδου».

Κοινός εχθρός ο Covid-19

Το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών για την 75η επέτειο Α. Γκουτέρες, μετέφερε στο χαιρετισμό του ο Συντονιστής του γραφείου των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα κ. Γκαετάνο Λεόνε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γκουτέρες υπογραμμίζει: «Στον κόσμο μας σήμερα, έχουμε ένα κοινό εχθρό. Τον Covid-19.Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε  μεγαλύτερη ώθηση στην ειρήνη για να πετύχουμε μία παγκόσμια εκεχειρία. Ο χρόνος κυλάει….. Πρέπει να οικοδομήσουμε στη βάση της προόδου. Μία εκπληκτική διεθνής συνεργασία βρίσκεται σε εξέλιξη για ένα  ασφαλές,  οικονομικό και  προσβάσιμο εμβόλιο Covid-19  για όλους. Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης μας προσφέρουν ένα εμπνευσμένο σχέδιο  για να ανακάμψουμε καλύτερα.

Αντιμετωπίζουμε κολοσσιαίες προκλήσεις. Με την παγκόσμια αλληλεγγύη και συνεργασία μπορούμε να τις ξεπεράσουμε. Αυτό είναι  τα Ηνωμένα Εθνη. Σε αυτή την επέτειο, ζητώ από όλους τους ανθρώπους παντού να γίνουν ένα».

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνια εκ μέρους του υπ. Εξωτερικών ο Διευθυντής της Διεύθυνσης ΟΗΕ Πρέσβης Α. Παπαδάκης, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση, εκ μέρους του Δημάρχου Αθηναίων ο Αντιδήμαρχος Γ. Αποστολόπουλος. Επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Στελεχών των Ηνωμένων Εθνών Γ. Καμιζούλης, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σ. Κοκκινάκης. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Μ. Βιδάλη.

Διαβάστε Επίσης...

ΕΝΠΕ: Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, επανεξελέγη πρόεδρος.
Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών από απόψε στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών 
Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής ο Κλεάνθης Βαρελάς
Νίκος Χαρδαλιάς: Η αυγή του 2024 είναι ο πρόλογος μιας νέας σελίδας για τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της...
Νίκος Χαρδαλιάς: Το στρατηγικό μας όραμα είναι ξεκάθαρο. Μητροπολιτική Αττική! Μια Αττική Ασφαλής, Α...
LIVE: Στο Λαύριο ορκίζεται ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής  Νίκος Χαρδαλιάς και το Περιφερειακό Συμβού...
Συνάντηση του νέου Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά με τους δημάρχους της Δυτικής Αττικής και το...
Στο συνέδριo του Economist-Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν αρκεί οι κυβερνήσεις να θέλουν, πρέπει οι πόλεις να...
Βασίλης Κικίλιας-Αυτοψία σε ρέματα του Ασπροπύργου και της Μάνδρας
Λευτέρης Κοσμόπουλος: «Περιφέρεια και Δήμοι της Δυτικής Αττικής, ενωμένοι για να πάμε τον τόπο μας ...
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 - Θ. Λιβάνιος: Στο 31,2% η συμμετοχή έως τις 17:30
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 : Στο 23,1% η συμμετοχή έως τις 14:30

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password