Δεν έχουμε περιθώριο για παρεκκλίσεις όταν βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο της μάχης

 

Του Γιώργου Κώτσηρα,

Βουλευτή Δυτικής  Αττικής, της Νέας Δημοκρατίας.

 

Εν μέσω του δεύτερου κύματος κορωνοϊού, εν μέσω μίας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που έχει ασκήσει πρωτοφανή πίεση στα πλέον προηγμένα συστήματα υγείας και στις πλέον ισχυρές οικονομίες του πλανήτη, η χώρα μας καλείται να σταθεί όρθια τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Βρισκόμαστε στην «καρδιά της μάχης». Για μία ακόμα φορά λαμβάνονται δύσκολες, αλλά απόλυτα αναγκαίες και επιστημονικά τεκμηριωμένες αποφάσεις. Όπως, άλλωστε, τόνισε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, βασικό μέλημα αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας με την παράλληλη λήψη μέτρων για την άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, την ουσιαστική στήριξη των κλάδων της οικονομίας που πλήττονται και τη στήριξη των πλέον αδύναμων συμπολιτών μας.

Είμαι βέβαιος πως για μία ακόμη φορά οι Έλληνες πολίτες θα δείξουν αξιοθαύμαστη ατομική υπευθυνότητα, θα τηρήσουν τους κανόνες και θα ακολουθήσουν πιστά και ψύχραιμα τα μέτρα και τις οδηγίες των ειδικών δείχνοντας πως αναγνωρίζουν τη σημασία της παγκόσμιας κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη και αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για την πειθαρχία και τη ωριμότητά τους. Σε μία δύσκολη περίοδο, κατά την οποία έχει διαφανεί το παγκόσμιο έλλειμμα ηγεσίας, η χώρα μας υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και την καθοδήγηση των καταρτισμένων Ελλήνων επιστημόνων μπορεί να ξαναγίνει παράδειγμα προς μίμηση για τη μεθοδική απόκριση απέναντι στο παγκόσμιο αυτό συμβάν υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, απαιτείται εθνική ομοψυχία, σύμπνοια και ώριμη, υπεύθυνη αντιπολίτευση. Δεν έχουμε περιθώριο για παρεκκλίσεις όταν βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο της μάχης. Την επόμενη ημέρα, υγιείς και ενωμένοι, θα ξανακτίσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα με όπλα όσα μάθαμε και επιτύχαμε κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης: τη μείωση της γραφειοκρατίας, τον εθελοντισμό που ριζώνει, το κτίσιμο μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης στο κράτος που στα δύσκολα δείχνει ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, την ατομική και συλλογική υπευθυνότητα, τη διάθεση προσφοράς, ένα πληρέστερο και πιο αποδοτικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, μία ψηφιοποιημένη δημόσια διοίκηση και εκπαίδευση, μια λειτουργική δικαιοσύνη.

*Το άρθρο, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Political στις 19.11.2020

Διαβάστε Επίσης...

Μαργαρίτης Σχοινάς: Από τα Ελευσίνια Μυστήρια του χθες στο πράσινο και ψηφιακό αύριο-Καλή επιτυχία Ε...
Η ΠτΔ, στην τελετή έναρξης -2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023 – Η φαντασμαγορική τελετή έναρξης
Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023: Ξεκίνησε η Πομπή των Ημεροδρόμων
Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023:-Παρουσία ΠτΔ και του Μαργαρίτη Σχοινά, η τελετή έναρξης
Η ΠτΔ, σήμερα στην τελετή έναρξης «2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μάχη απέναντι στον καρκίνο είναι μια μάχη που δίνουμε και θα δίνουμε μαζί, πο...
Το EFSF ενέκρινε όγδοη μείωση του εντόκου περιθωρίου για την Ελλάδα, ύψους 122,5 εκατ. €
Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Προστασία της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα
Βουλή: Κατατέθηκε η διάταξη για το «δικαίωμα κατάρτισης συνδυασμών στις βουλευτικές εκλογές
Κώστας Σκρέκας: Ίδιες ή και χαμηλότερες οι τιμές ενέργειας τον Φεβρουάριο, σε σχέση με τον Ιανουάριο
Το 6ο Podcast της ΝΔ, με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password