Δεν έχουμε περιθώριο για παρεκκλίσεις όταν βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο της μάχης

 

Του Γιώργου Κώτσηρα,

Βουλευτή Δυτικής  Αττικής, της Νέας Δημοκρατίας.

 

Εν μέσω του δεύτερου κύματος κορωνοϊού, εν μέσω μίας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που έχει ασκήσει πρωτοφανή πίεση στα πλέον προηγμένα συστήματα υγείας και στις πλέον ισχυρές οικονομίες του πλανήτη, η χώρα μας καλείται να σταθεί όρθια τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Βρισκόμαστε στην «καρδιά της μάχης». Για μία ακόμα φορά λαμβάνονται δύσκολες, αλλά απόλυτα αναγκαίες και επιστημονικά τεκμηριωμένες αποφάσεις. Όπως, άλλωστε, τόνισε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, βασικό μέλημα αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας με την παράλληλη λήψη μέτρων για την άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, την ουσιαστική στήριξη των κλάδων της οικονομίας που πλήττονται και τη στήριξη των πλέον αδύναμων συμπολιτών μας.

Είμαι βέβαιος πως για μία ακόμη φορά οι Έλληνες πολίτες θα δείξουν αξιοθαύμαστη ατομική υπευθυνότητα, θα τηρήσουν τους κανόνες και θα ακολουθήσουν πιστά και ψύχραιμα τα μέτρα και τις οδηγίες των ειδικών δείχνοντας πως αναγνωρίζουν τη σημασία της παγκόσμιας κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη και αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για την πειθαρχία και τη ωριμότητά τους. Σε μία δύσκολη περίοδο, κατά την οποία έχει διαφανεί το παγκόσμιο έλλειμμα ηγεσίας, η χώρα μας υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και την καθοδήγηση των καταρτισμένων Ελλήνων επιστημόνων μπορεί να ξαναγίνει παράδειγμα προς μίμηση για τη μεθοδική απόκριση απέναντι στο παγκόσμιο αυτό συμβάν υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, απαιτείται εθνική ομοψυχία, σύμπνοια και ώριμη, υπεύθυνη αντιπολίτευση. Δεν έχουμε περιθώριο για παρεκκλίσεις όταν βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο της μάχης. Την επόμενη ημέρα, υγιείς και ενωμένοι, θα ξανακτίσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα με όπλα όσα μάθαμε και επιτύχαμε κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης: τη μείωση της γραφειοκρατίας, τον εθελοντισμό που ριζώνει, το κτίσιμο μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης στο κράτος που στα δύσκολα δείχνει ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, την ατομική και συλλογική υπευθυνότητα, τη διάθεση προσφοράς, ένα πληρέστερο και πιο αποδοτικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, μία ψηφιοποιημένη δημόσια διοίκηση και εκπαίδευση, μια λειτουργική δικαιοσύνη.

*Το άρθρο, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Political στις 19.11.2020

Διαβάστε Επίσης...

Σήμερα η ολοκλήρωση της συζήτησης και η διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας του ν/σ «Ενίσχυση της ε...
ΟΗΕ- Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Παγκόσμια συμμαχία για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης...
Σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς επισκέπτεται την Ελευσίνα
Θριάσιο: Υπεγράφη, η σύμβαση ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών
Ο Θόδωρος Λιβάνιος, για την κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δήμων.
Τη Δευτέρα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης νέων ταυτοτήτων
ΣΤΑΣΥ: Αναστολή της απεργίας στο Μετρό, στο Τραμ και στον Ηλεκτρικό
Ο Πρωθυπουργός, θα μιλήσει στη Γ.Σ., του ΟΗΕ- Σημαντικές συναντήσεις χθες με τον Τούρκο πρόεδρο και ...
Στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας «για την ενίσχυση της...
Λευτέρης Κοσμόπουλος: «Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, συνεχίζουμε το έργο για το καλ...
Ο Πρωθυπουργός, συμμετέχει στην Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 78ης Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Εξειδίκευση του πλαισίου της οικονομικής πολιτικής που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της 87...

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password