Βασίλης Κικίλιας: Έκκληση σε όλους να τηρούν τα μέτρα

Το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο σε πολλές περιοχές της Βορείου Ελλάδος έχει ανησυχήσει τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα όπως ανέφερε στην τακτική ενημέρωση για την πανδημία ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον υπουργό περισσότερα νέα κρούσματα/100.000 κατοίκους πληθυσμού καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα σε Πιερία, Δράμα, Κιλκίς, Πέλλα, Ξάνθη, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα και Λάρισα. Ωστόσο, η Επιτροπή ανησυχεί και για την εικόνα που παρουσιάζει η Δυτική Αττική.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λέγοντας ότι έχει επέλθει μια ισορροπία μεταξύ εισαγωγών και εξιτηρίων τις τελευταίες 3 ημέρες ωστόσο, το ζητούμενο είναι να έχουμε περισσότερα εξιτήρια.

Αναφερόμενος στην ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων είπε ότι η καταγραφή παρουσιάζει αύξηση στις ηλικίες των 75 και άνω αλλά και στις ηλικίες 65 – 74 κατά 5%.

Όμως, η πλειοψηφία των κρουσμάτων καταγράφεται στις ηλικίες 40 – 64 ετών.

Για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σημείωσε ότι είναι κατειλημμένες σε ποσοστό 83% στην επικράτεια ενώ, στην Αττική είναι γεμάτο το 77% των κλινών ΜΕΘ και στη Θεσσαλονίκη το 91% των κλινών ΜΕΘ.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στη σύσκεψη που είχε με τους εκπροσώπους των κομμάτων για να τους ενημερώσει για την εθνική στρατηγική για τον εμβολιασμό λέγοντας, ότι πρόκειται για ένα τεράστιο υγειονομικό εγχείρημα, το μεγαλύτερο που έχει οργανώσει ποτέ η χώρα και αφορά τους υγειονομικούς, Ιατρικούς Συλλόγους, Φαρμακευτικούς Συλλόγους, επιστημονικά και επαγγελματικά Επιμελητήρια, Τοπική Αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού, εκκλησία, αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, ελληνικές επιχειρήσεις, εργαζομένους,  συνδικαλιστικά όργανα, κοινωνικούς εταίρους και οργανώσεις. Ωστόσο, πρώτα από όλους θα συμβάλλουν και όλα κόμματα.

Τέλος, έκανε έκκληση σε όλους να τηρούν τα μέτρα και να σεβαστούν τους μεγάλους γιατί όπως είπε, οι γιορτές που έρχονται αποτελούν τον πιο εύκολο τρόπο μετάδοσης του ιού. Και ζήτησε από όλους να συμπεριφερθούν υπεύθυνα.

Διαβάστε Επίσης...

ΟΝΕΧ: Πρώτη φορά πλοία από την Αλγερία εντάσσονται σε ελληνικό ναυπηγείο
Μετατροπή του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας σε Διαχρονικό Μουσείο, δωρεά στο ΥΠΠΟ από το «Ίδρυμα Πα...
ΥΠΕΝ: Συμπληρωματικά μέτρα για τη μείωση των τιμών αγροτικού ρεύματος των αγροτών
Η ΕΕ ενέκρινε επίσημα κανονισμό που παρέχει μερική εξαίρεση στους Ευρωπαίους αγρότες από τον κανόνα ...
Πρωθυπουργός: Φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για 2+8 χρόνια και προκαταβολή του ΕΦΚ, 40 εκατ...
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  στη συνάντηση με τους αγρότες: Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις
ΕΝΠΕ: Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, επανεξελέγη πρόεδρος.
ΕΕ: Έλληνας, ο Διοικητής στην επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα
Σήμερα, η συνάντηση του Πρωθυπουργού, με αντιπροσωπεία των αγροτών.
Βουλή: Στην Ολομέλεια σήμερα το ν/σ για την αγροτική ανάπτυξη
ΕΝΦΙΑ: Πληρωμή σε 12 δόσεις από του χρόνου - Σε 11 εφέτος
Ο Πρωθυπουργός, για την επένδυση στον Ασπρόπυργο του ομίλου FOURLIS- Inter IKEA με προϋπολογισμό 70 ...

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password