Αδιάκοπη καταβολή μισθοδοσίας των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας

 

Στο κατεπείγον νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», το οποίο συζητείται σήμερα στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής, εισάγεται ρύθμιση με το άρθρο 122, σύμφωνα με την οποία «η καταβολή από το Πολεμικό ναυτικό των μηνιαίων αμοιβών των εργαζομένων παρατείνεται εκ νέου για χρονικό διάστημα τριών μηνών από την 1ηιανουαρίου 2021, όσο και το χρονικό διάστημα παράτασης του προγράμματις ναυπήγησης. Η ισχύς των υπογραφεισών/συναφθεισών ατομικών δηλώσεων αποδοχής ενασχόλησης μεταξύ Πολεμικού Ναυτικού και των εργαζομένων της εταιρείας «Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας Α.Ε», παρατείνεται έως την 31η Μαρτίου 2021.»

Σύμφωνα, με την σχετική έκθεση συνεπειών ρύθμισης διατίθεται επιπλέον ποσό μέχρι 3.575.000€ από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ομαλή εξέλιξη ναυπήγησης του Ταχέος περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων που έχει ήδη παραληφθεί από το Πολεμικό Ναυτικό. Τα ποσά που θα διατεθούν από τις ανωτέρω χρηματοδοτήσεις θα καταλογιστούν στην εταιρεία «Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας Α.Ε.»

Ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Γιώργος Κώτσηρας δήλωσε ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση επιτυγχάνεται η αδιάκοπη καταβολή μισθοδοσίας των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταβίβασης στη νέα ιδιοκτησία. Ο κ. Κώτσηρας χαρακτήρισε ιδιαιτέρως σημαντική την εν λόγω ρύθμιση και τόνισε ότι στόχος του είναι η διασφάλιση των συμεφερόντων των εργαζομένων στα Ναυπηγεία.

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password